Fotbal intern

Probleme mari de lot la U Craiova! Cum joacă “Știința” în meciul care o poate face campioană pe CFR Cluj. EXCLUSIV

11.05.2019 | 11:56
Probleme mari de lot la U Craiova Cum joaca Stiinta in meciul care o poate face campioana pe CFR Cluj EXCLUSIV

Universitatea Craiova joacă duminică, de la ora 21:00, împotriva lui CFR Cluj în etapa a IX-a din play-off-ul Ligii 1 Betano. Este meciul care o poate face pe CFR campioană, echipa lui Dan Petrescu având nevoie de un punct pentru a câștiga campionatul. Și pentru olteni este o confruntare cu miză, în condițiile în care vor să își apere locul 3, care asigură participarea în cupele europene. 

Probleme mari de lot la U Craiova! Papură a vrut să aducă fundaș din Liga a II-a

Însă, după confruntarea pierdută pe “Ion Oblemenco” împotriva FCSB-ului, scor 0-2, oltenii se confruntă cu mari probleme de lot. Valentin Mihăilă și Nicușor Bancu sunt suspendați pentru confruntarea din Gruia, în timp ce pe faza defensivă vor lipsi Tiago Ferreira și Stephan Acka, out până la finalul sezonului.

O situație specială este cea a lui Carlos Fortes. Atacantul adus de la Gaz Metan Mediaș a plecat de urgență în Portugalia în această săptămână pentru a fi alături de soția lui care avea probleme cu sarcina. Din informațiile FANATIK, soția lui Fortes este bine și atacantul se va întorce în cantonamentul Universității pentru meci, dar sunt șanse mici să evolueze împotriva lui CFR Cluj.

Corneliu Papură este nemulțumit de prestațiile fundașilor Isaac Donkor și Răzvan Popa și a vrut să îl cheme la prima echipă pentru ultimele două etape pe apărătorul Hrvoje Spahija, de la U Craiova 2. Fundașul croat s-a rupt însă în meciul pe care U Craiova 2 l-a avut în Liga a III-a cu rivala FC U Craiova, echipa lui Adrian Mititelu, încheiat 3-0. Atunci Spahija a marcat, însă a suferit o ruptură de menisc și e out tot sezonul. Conform informațiilor FANATIK, Papură ar fi vrut să încerce un cuplu de fundași centrali 100% croat format din Spahija și Kelic, dar nu mai e cazul după accidentarea lui Spahija.

Incaierare intre jucatorii celor doua echipe in meciul de fotbal dintre Universitatea Craiova si FCSB, din cadrul playoff-ului Ligii 1 Betano, desfasurat pe Stadionul Ion Oblemenco din Craiova, duminica 5 mai 2019. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
Probleme mari de lot la U Craiova! Cum joacă Știința în meciul care o poate face campioană pe CFR Cluj Sursa: Sportpictures

Le convine egalul?

Hrvoje Spahija a fost adus de U Craiova de la FC Voluntari în 2017. Un an mai târziu a plecat în Kazahstan, la Ordabasy, însă s-a întors în luna decembrie la echipa olteană. De 6 luni Spahija joacă la echipa a doua și a ratat acum șansa de a reintra în circuitul primei echipe.

Hrvoje Spahija, în meciul de pe San Siro dintre U Craiova şi AC Milan
Probleme mari de lot la U Craiova! Cum joacă Știința în meciul care o poate face campioană pe CFR Cluj

U Craiova nu trebuie să piardă cu CFR Cluj pentru a avea avantaj față de Viitorul înainte de ultima etapă din Liga 1, care le pune față în față. În cazul în care oltenii obțin 1 punct în Gruia și Viitorul bate la Astra, rămân pe locul 3 cu un punct avans în fața echipei lui Hagi având două rezultate din trei la dispoziție în meciul direct (victorie sau egal). În cazul unei înfrângeri la Cluj, coroborată cu o victorie a constănțenilor cu Astra, “Știința” și Viitorul sunt la egalitate de puncte înaintea meciului direct, echipa lui Hagi fiind avantajată în lupta pentru locul 3 de rezultatele directe, 2-1 în tur.

Cum ar putea arăta U Craiova în meciul cu CFR Cluj:

Pigliacelli – Dimitrov, Popa, Kelic, Briceag – Cicâldău, Mateiu, Fedele – Bărbuț, Cristea, Baicu. Antrenor Corneliu Papură.