Sport

Probleme mari de lot pentru Edi Iordănescu înainte de Liga Națiunilor. Care sunt temerile selecționerului

Selecționerul echipei naționale a României, Edward Iordănescu Jr., are motive serioase de îngrijorare înainte de debutul în Liga Națiunilor, mai mulți jucători importanți fiind accidentați sau fără meciuri în picioare.
05.05.2022 | 18:11
Probleme mari de lot pentru Edi Iordanescu inainte de Liga Natiunilor Care sunt temerile selectionerului
4 iunie e data la care Edi Iordănescu debutează într-un meci oficial pe banca echipei naționale a României. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Edi Iordănescu debutează în noua campanie de calificare cu patru meciuri în Liga Națiunilor în decurs de doar zece zile, iar selecționerul are deja multe semne de întrebare în privința lotului.

Edi Iordănescu, numeroase probleme de lot înainte de debutul oficial pe banca naționalei României

Edi Iordănescu are nevoie să înceapă cu dreptul noua campanie de calificare la Campionatul European, iar Liga Națiunilor este o scurtătură către acest obiectiv. Cu toate acestea, lucrurile nu stau deloc bine pentru selecționer, care este obligat să improvizeze în absența unor jucători importanți.

ADVERTISEMENT

Cea mai grea absență este cea a lui Ianis Hagi, autorul super-golului cu Germania, s-a operat la ligamentele încrucișate și va reveni cel mai devreme în toamnă.

O altă pierdere importantă este cea a lui Dennis Man, care va rata tot finalul de sezon la Parma, în urma unei entorse la gleznă, iar până la meciurile naționalei atacantul „cruciaților” va avea aproape două luni fără niciun meci oficial și cu o pauză cauzată de accidentare.

ADVERTISEMENT

Și veștile proaste continuă pentru Edi Iordănescu. Alin Toșca s-a retras de la echipa națională

Fundașul stânga al celor de la Gaziantep, Alin Toșca, și-a anunțat în mod surprinzător retragerea de la echipa națională la doar 30 de ani: „Sunt mâhnit pentru că echipa națională pierde un jucător important. Îl cunosc de mult timp pe Alin, l-am apreciat totdeauna, mi-am dorit cândva chiar să colaborăm la nivel de club și au fost discuții în acest sens. Acum, în mod cert, era un jucător în planurile mele la echipa națională.

Am vorbit cu el în mai multe rânduri despre decizia pe care a luat-o și motivele ei care sunt personale, trebuie să îi respect hotărârea construită în timp”, a fost reacția selecționerului.

ADVERTISEMENT

Alin Toșca a devenit cel de-al șaselea jucător care și-a anunțat timpuriu retragerea de la naționala României, după Silviu Lung Junior, Bogdan Stancu, Ciprian Tătărușanu, Costel Pantilimon și Cristi Săpunaru.

Nicolae Stanciu și Florin Niță nu au mai jucat de luni de zile

Alte două piese importante din angrenajul echipei naționalei, Nicolae Stanciu și Florin Niță, au probleme la echipele lor, unde nu joacă.

ADVERTISEMENT

Nicolae Stanciu s-a transferat în China la Wuhan, unde sunt în continuare probleme cu pandemia de COVID-19 și s-a amânat reluarea campionatului pentru finalul lunii mai. Astfel, Stanciu nu are niciun meci oficial în 2022 și e foarte greu de crezut că va fi chemat de Edi Iordănescu în aceste condiții pentru meciurile din Liga Națiunilor.

De celalaltă parte, Florin Niță este mai mult rezervă la Sparta Praga, unde nu a mai jucat de pe 11 noiembrie 2021 și prinde rar și banca de rezerve, chiar dacă a prins 23 de partide în toate competițiile.

Care este programul echipei naționale a României în Liga Națiunilor

Naționala României are o grupă accesibilă în Liga Națiunilor, însă „tricolorii” vor juca nu mai puțin de patru meciuri în decurs de zece zile.

„Tricolorii” revin pe stadionul Giulești după 11 ani și partidele vor fi transmise pe PRO TV/PRO X pe Prima TV şi Antena 1:

–  4 iunie 2022 – Muntenegru – ROMÂNIA (21:45 – Prima TV)
– 7 iunie 2022 – Bosnia-Herţegovina – ROMÂNIA (21:45 – Antena 1)
– 11 iunie 2022 – ROMÂNIA – Finlanda (21:45 – Antena 1)
– 14 iunie 2022 – ROMÂNIA – Muntenegru (21:45 – Prima TV)
– 23 septembrie 2022 – Finlanda – ROMÂNIA (21:45 – Antena 1)
– 26 septembrie 2022 – ROMÂNIA – Bosnia-Herţegovina (21:45 – Prima TV)

  • 4 iunie e data la care Edi Iordănescu va debuta într-un meci oficial pe banca echipei naționale a României împotriva Muntenegrului
ADVERTISEMENT