Life

Probleme mari din cauza furtunii din Capitală. Două avioane, obligate să aterizeze în Bulgaria

Necazuri uriașe din cauza codului roșu din București. Două aeronave au fost forțate să aterizeze pe un aeroport din Bulgaria.
13.06.2024 | 23:54
Probleme mari din cauza furtunii din Capitala Doua avioane obligate sa aterizeze in Bulgaria
Necazuri uriașe din cauza codului roșu din București. Două aeronave au fost forțate să aterizeze pe un aeroport din Bulgaria. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Probleme mari din cauza furtunii din Capitală. Două avioane, obligate să aterizeze în Bulgaria. Potopul și grindina ce au fost anunțate de autorități prin mai multe mesaje RO-Alert au creat numeroase neplăceri în ultimele ore.

Necazuri uriașe din cauza codului roșu din București. Două aeronave au fost forțate să aterizeze pe un aeroport din Bulgaria

Necazuri uriașe din cauza codului roșu din București. Două aeronave au fost forțate să aterizeze pe un aeroport din Bulgaria. Condițiile meteo nefavorabile au făcut să fie deviate două curse care urmau să ajungă în Capitală.

ADVERTISEMENT

Una dintre cele care trebuia să ajungă pe aeroportul Henri Coandă (Otopeni) este zborul HiSky H4256 Timișoara – București. Potrivit Boarding Pass, citat de Antena 3 CNN, a doua aeronavă deviată este Arkia IZ1295 care a plecat din Tel Aviv, cu destinația București.

Ambele urmau să aterizeze în Capitală în cursul serii de joi, 13 iunie 2024, însă nu au reușit să facă asta din cauza ploii abundente. În felul acesta s-a luat decizia să fie deviate pe aeroporturi din Bulgaria. Zborul companiei HiSky a aterizat pe aeroportul din capitala Bulgariei.

ADVERTISEMENT

De asemenea, avionul operat de SkyUp pentru Arkia va ateriza la Burgas sau Varna. Cele două avioane care au aterizat pe aeroporturile din țara vecină vor fi realimentate și ulterior se vor îndrepta spre aeroportul Henri Coandă.

Sursa menționată transmite că între timp lucrurile s-au mai îmbunătățit și că aterizările au fost reluate pe aeroportul Otopeni. Autoritățile îi roagă pe oameni să evite deplasările până după miezul nopții din cauza ploii abundente.

ADVERTISEMENT

Ro-Alert a emis un cod de furtună pentru București și Ilfov

Ro-Alert a emis un cod de furtună pentru București și Ilfov în urmă cu puțin timp în care se precizează un fenomen meteo periculos. Grindina de dimensiuni mari și rafalele de vânt puternice sunt în vigoare până aproape de miezul nopții.

„Avertizare meteorogică de grindină de dimensiuni medii posibil mari, vijelie cu rafale ce vor depăși 70-90 km/h, frecvente descărcări electrice, averse torențiale. Perioada de manifestare este între orele 22:36-23:40.

ADVERTISEMENT

Evitați deplasările și luați măsuri de adăpostire și autoprotecție”, scrie în unul dintre mesajele Ro-Alert trimise de autorități către cetățenii români în cursul serii de joi, 13 iunie 2024.

ADVERTISEMENT