Sporturi

Probleme mari la CSA Steaua. Sportivii şi antrenorii au pierdut sume enorme de bani!

02.07.2018 | 18:27
CSA Steaua are grave probleme financiare

CSA Steaua are probleme majore din punct de vedere financiar. Zeci de sportivi şi antrenori riscă să piardă sume enorme de bani. Oficialii stelişti caută o soluţie, dar nu ştiu încă să rezolve haosul legislativ creat.

Mai exact, situaţia s-a produs după o modificare a legislaţiei, care a făcut ca sportivii şi antrenorii angajaţi la CSA Steaua să nu îşi mai primească o mare parte din salarii. Asta pentru că până acum sportivii CSA primeau o parte din bani pe baza unui contract de muncă pe care îl au cu Ministerul Apărării, iar cealalta, de regulă cea mai mare, în baza unui contract adiţional de prestări servicii. Astfel, modificarea legislaţiei prevede tocmai cumulul de venituri, iar în acest moment aproximativ 80 de sportivi şi antrenori încasează de luni bune numai banii din contractul cu MApN, sumele din cel de prestări servicii fiind “blocate”.

Situaţia sportivilor de la CSA Steaua este asemănătoare cu cea a fotbaliştilor, ştiut fiind faptul că echipa condusă de Marius Lăcătuş a rămas în foarte puţini jucători după ratarea calificării în Liga a 3-a.

Cum susţine colonelul Petrea că va rezolva problemele de la CSA Steaua

Comandantul clubului, colonelul Cristian Petrea, spune că a găsit o soluţie pentru a relua plata salariilor întregi de la 1 iulie, în timp ce pentru lunile în care oamenii şi-au primit doar o parte din bani rezolvarea mai aşteaptă: “După cum ştiţi, legea de aprobare a OG 38/2017 a fost promulgată în aprilie 2018. La unul din articole, la iniţiativa clubului Steaua, a fost făcută o derogare pentru personalul militar şi civil din Apărare care practică sportul de mare performanţă. Adică poate cumula solda cu veniturile obţinute din altă parte. Modificarea s-a făcut, repet, în aprilie 2018. Între timp, prin Legea 25 a fost modificat Codul Fiscal. Dacă, până atunci, impozitul pe venit şi contribuţiile erau plătite de sportiv, acum impozitul se plăteşte la sursă, iar pentru celelalte contribuţii, sportivul desemnează clubul sau altă persoană. Noi suntem pe cale de a realiza aceste acte adiţionale şi sperăm, cu 1 iulie, să intrăm în normal cu achitarea acestor contracte de activitate sportivă (n.r. – diferenţa octombrie 2017-iulie 2018). O vom negocia şi vom găsi o soluţie“, a explicat colonelul Petrea, pentru ProSport.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria SPORTURI
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 860. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri