Fotbal international

Probleme mari la Dinamo Kiev. Mircea Lucescu s-a refugiat în cantonament de teama fanilor

09.09.2020 | 12:00
Probleme mari la Dinamo Kiev Mircea Lucescu sa refugiat in cantonament de teama fanilor
ADVERTISEMENT

Probleme mari la Dinamo Kiev, acolo unde fanii continuă să nu îl agreeze pe Mircea Lucescu. Antrenorul român a reușit să cucerească Supercupa Ucrainei, după ce și-a învins fosta echipă cu scorul de 3-1, însă ultrașii din Kiev nu renunță la a-l contesta.

Mircea Lucescu a revenit în această vară în Ucraina, acolo unde a mai antrenat timp de 12 ani, între 2004 și 2016. Doar că Il Luce nu s-a întors la Șahtior, clubul alături de care a reușit să câștige inclusiv trofeul Europa League, ci a acceptat oferta lui Igor Surkis de a deveni noul manager al lui Dinamo Kiev.

ADVERTISEMENT

Pe cât de apreciat este în Istanbul, capitala Turciei, acolo unde le-a antrenat pe Galatasaray și Besiktaș, pe atât de criticat este Lucescu în capitala Ucrainei. Conform ziare.com, de teama furiei ultrașilor, Mircea Lucescu a ales să locuiască în cantonamentul echipei. Astfel, el va evita contactul de orice fel cu suporterii clubului pentru care lucrează.

Probleme mari la Dinamo Kiev. Lucescu nu vrea să riște nimic și se ferește de suporteri

Dacă la Donețk a fost un adevărat idol pentru suporteri, Lucescu nu se bucură deloc de aceeași simpatie și în capitala Ucrainei. Fanii lui Dinamo Kiev au fost revoltați de alegerea lui Igor Surkis de a-i oferi românului postul de antrenor și au protestat împotriva acestuia încă de dinainte ca Lucescu să ajungă pentru prima oară lângă echipă.

ADVERTISEMENT

Antrenorul român a dezvăluit recent că a purtat o discuție cu Rinat Ahmetov, fostul său patron de la Șahtior, căruia a reușit să îi explice de ce a ales să meargă la Kiev. Nu la fel de receptivi la explicațiile fostului selecționer al României și Turciei au fost și fanii noii sale echipe, iar Lucescu a decis să locuiască într-un apartament din cantonamentul poziționat la periferia orașului Kiev.

Fanii nu au fost îmbunați nici de succesul obținut de Dinamo Kiev în Supercupa Ucrainei, chiar împotriva celor de la Șahtior Donețk și plănuiesc să continue protestele. În opinia suporterilor, Lucescu nu ar trebui să fie antrenorul echipei Dinamo Kiev pentru că a atacat în repetate rânduri clubul pe vremea când o pregătea pe Șahtior.

ADVERTISEMENT

Atât antrenorul, cât și conducerea celor de la Dinamo Kiev speră că fanii vor fi îmbunați de o eventuală calificare în grupele UEFA Champions League. Suporterii nu au deloc încredere în Lucescu și în noua sa echipă, bazată în special pe jucători tineri, proveniți din propria academie.

Are Igor Surkis dificultăți financiare? 

Conform aceleiași surse, sunt probleme mari la Dinamo Kiev și din punct de vedere financiar. Strategia bazată pe jucători tineri a fost aleasă și datorită costurilor mai mici implicate de o astfel de variantă. Lucescu ar trebui să clădească o nouă echipă la Dinamo Kiev fără a aduce jucători scumpi sau cu salarii foarte mari.

ADVERTISEMENT

Salariul lunar de 150.000 de euro al lui Mircea Lucescu reprezintă și el o încercare destul de mare pentru Surkis, care nu i-ar fi plătit românului nimic în cele două luni de când antrenorul a semnat cu Dinamo Kiev. Și din acest punct de vedere, calificarea în grupele UEFA Champions League ar putea reprezenta o salvare pentru club.

Pentru a ajunge în grupele celei mai importante competiții europene intercluburi, Dinamo Kiev trebuie să treacă de olandezii de la AZ Alkmaar în turul 3 preliminar, iar apoi vor avea de disputat și etapa play-off-ului. Duelul cu Alkmaar se va desfășura într-o singură manșă, la Kiev, în data de 15 septembrie.

ADVERTISEMENT