News

Probleme mari la Primăria Capitalei! Conturile riscă să fie blocate. Nicușor Dan: ”Este inadmisibil”

30.07.2020 | 13:23
Probleme mari la Primaria Capitalei Conturile risca sa fie blocate Nicusor Dan Este inadmisibil
ADVERTISEMENT

Nicușor Dan, candidat la alegerile locale pentru Primăria Capitalei din toamna aceasta, a făcut o declarație uimitoare. Politicianul susține că instituția riscă să ajungă cu conturile blocate din cauza faptului că nu a plătit nici la ora actuală banii datorați familiei Constanda.

Totodată, acesta a mărturisit că actualul primar, Gabriela Firea, trebuia să achite obligațiile către Maria și Costică Constanda încă din vara anului trecut, dar a respins încă o dată proiectul de hotărâre privind darea în plată a unei părți din Satul Francez.

ADVERTISEMENT

Primăria Capitalei trebuie să-i plătească omului de afaceri peste 69 de milioane de euro, plus penalități, în timp ce Costică Constanda trebuie să dea înapoi terenul din Satul Francez. Pentru că nu s-a ajuns la un consens, PMB s-a ales cu conturile blocate.

Nicușor Dan, despre conturile blocate ale Primăriei Capitalei în cazul Constanda

„Este inadmisibil ca primarul general şi directorul direcţiei juridice să ameninţe consilierii pe incompetenţa lor. Primarul nostru ameninţă consilierii, cu judecata chiar, dacă nu rezolvă problema banilor pe care Primăria are să îi dea lui Constanda.

ADVERTISEMENT

Banii ăştia trebuia să-i dea încă din vara lui 2019. Deci, Primăria a avut un an de zile să rezolve această chestiune, să eşaloneze cu Constanda aceste plăţi sau să facă o expertiză ca să dea la schimb acest teren.

Nu a făcut nimic. Exact cum a făcut în urmă cu patru luni, când s-a pomenit Primăria Capitalei deodată că i-a expirat contractul cu gropile de gunoi. Şi ce au făcut?

ADVERTISEMENT

Au dat o hotărâre de Consiliu, prin care au spus: Primării de sector, descurcaţi-vă! Faceţi voi contract cu gropile de gunoi”, a spus Nicușor Dan în cadrul unei conferințe de presă, informează stiripesurse.ro.

Gabriela Firea, reacție legat de cazul Constanda

„Situaţia este foarte dificilă, (…) suntem notificaţi că pe data de 3 august conturile Primăriei Capitalei vor fi blocate în totalitate, nu vom mai putea face plăţi nici pentru domeniul medical, nici pentru domeniul social, nici pentru subvenţii la transportul public, la termoficare şi nici în celelalte domenii de activitate”, a declarat Gabriela Firea înainte de votarea proiectului, miercuri, 29 iulie.

ADVERTISEMENT

Concret, începând de luni, 3 august, Primăria Municipiului București va avea conturile blocate până la achitarea despăgubirilor pe care i le datorează omului de afaceri Costică Constanda, după ce instanța i-a dat câștig de cauză în urmă cu 2 ani.

 

 

ADVERTISEMENT