News

Probleme mari la Spitalul Sf Ioan! 9 oameni care lucrează în unitatea de urgențe sunt infectați cu COVID-19

03.04.2020 | 11:33
Probleme mari la Spitalul Sf Ioan 9 oameni care lucreaza in unitatea de urgente sunt infectati cu COVID19
ADVERTISEMENT

Probleme mari la Spitalul Sf Ioan din Capitală. Conducerea unității medicale a anunțat că 9 oameni care lucrează în secția de primiri urgenţe sunt infectați cu coronavirus.

Probleme mari la Spitalul Sf Ioan!

Discutăm despre 5 asistenţi, 3 brancardieri şi 1 medic radiolog. Toți aceștia au ieșit pozitiv la testarea pentru Covid 19 şi sunt acum în izolare la domiciliu.

ADVERTISEMENT

De altfel, între timp secţia de nefrologie a unităţii sanitare a fost închisă pe 1 aprilie după ce o femeie internată acolo pentru dializă a fost confirmată pozitiv pentru Covid 19.

9 oameni care lucrează în unitatea de urgențe sunt infectați cu COVID-19

”În cursul zilei de 31 martie 2020, reprezentanţii Spitalului Clinic de Urgenţă Sf. Ioan au primit confirmarea testului pozitiv la COVID 19 pentru o pacientă cu vârsta de 62 de ani care realiza procedurile de dializă în secţia de nefrologie  şi dializă a unităţii sanitare.

ADVERTISEMENT

Pacienta este asimptomatică şi a fost transferată la Spitalul “Carol Davila”, conform procedurilor. În secţia respectiva mai realiza proceduri de dializă un alt pacient care a fost, de asemenea transferat. Acest pacient nu este infectat cu COVID 19”, a anunțat Grupul de Comunicare Strategică

În  acest  caz a fost declanşată o anchetă epidemiologică. Până la finalizarea acesteia, conducerea unităţii sanitare a luat decizia de a trimite în izolare toate cele 72 de cadre medicale care desfăşurau activitatea în acesta secţie, în ture.

ADVERTISEMENT

Acum, în momentul în care au venit rezultatele în unitatea medicală, alți 28 de oameni din UPU au aflat că testarea lor a fost una negativă și au scăpat de izolare.

De remarcat că toate cele 9 cadre medicale sunt în prezent asimptomatice şi au fost trimise de urgență la domiciliu, acolo unde trebuie să urmeze și un tratament.

ADVERTISEMENT

În acest moment se face o anchetă epidemiologică în tot spitalul pentru a putea fi stabilite toate persoanele care au intrat în contact cu cei infectaţi

Mai mult de atât, s-a decis să se facă testarea întregului personal medical din spital

ADVERTISEMENT