News

Probleme mari la Uzinele Dacia. Mai mulți angajați au luat Covid-19, DSP nu a comunicat numărul de infectați

16.07.2020 | 22:16
Probleme mari la Uzinele Dacia Mai multi angajati au luat Covid19 DSP nu a comunicat numarul de infectati
ADVERTISEMENT

Mai mulți angajați ai Uzinei Dacia sunt infectați cu Covid-19, conform unui comunicat oficial.

Reprezentanții celei mai mari fabrici auto din România și reprezentanții DSP nu au transmis numărul persoanelor infectate.

Potrivit Mediafax, Grupul Renault și DSP ar avea o reținere să comunice o cifră oficială a numărului de persoane infectate din cadrul uzinei.

ADVERTISEMENT

Mai mulți angajați ai Uzinei Dacia s-au infectat cu noul coronavirus

„Din păcate, avem angajaţi confirmaţi pozitiv cu virusul COVID-19 sau suspecţi care se află în izolare. Aceştia au fost confirmaţi de către autorităţile medicale cu care suntem în permanentă legătură”, a transmis Renault Group, potrivit Digi 24.

Adrian Stoica, medic epidemiolog la DSP Argeș, a confirmat informația prezentată de Renault, însă nu a putut oferi mai multe detalii.

ADVERTISEMENT

În urmă cu două luni, reprezentanții Renault dădeau asigurări că s-au luat toate măsurile pentru a proteja toți angajații de infectarea cu Covid-19.

La sosire, angajaţilor li se verifică temperatura. Accesul în interiorul platformei (ex. vestiare, ateliere de lucru, cantină, zone de repaus) se face respectând marcajele vizuale la sol, regulile de igienă şi de distanţă socială. Toate posturile de lucru sunt dezinfectate, iar angajaţii poartă măşti de protecţie. Începând cu 11 mai, uzina Vehicule va funcţiona în trei schimburi”, anunțau reprezentanții companiei în momentul redeschiderii uzinei.

ADVERTISEMENT

Uzina Dacia își suspendase activitatea din 19 martie, însă a reluat-o în 21 aprilie parțial. Redeschiderea oficială a fost programată în 4 mai 2020.

Uzina Dacia are 17.000 de angajați, dintre care 14.000 lucrează pe platforma industrială. Aproximativ 1.000 de angajați sunt în șomaj tehnic, în condițiile în care producția din România a scăzut cu 30%.

ADVERTISEMENT

Mai mult, Renault a suspendat o investiție de 100 milioane de euro la Mioveni, în condițiile în care vânzările mărcii Dacia scad dramatic.

Producția de mașini Dacia trebuia să crească de la 350.000 pe an la peste 400.000, însă pandemia de Covid-19 a dat toate calculele peste cap.

ADVERTISEMENT
Tags: