Fotbal intern

Probleme mari pentru Astra! Cea mai cunoscută companie a lui Ioan Niculae a intrat în faliment

25.02.2019 | 21:25
Probleme mari pentru Astra Cea mai cunoscuta companie a lui Ioan Niculae a intrat in faliment

Astra Giurgiu s-a calificat din nou în play-off, așa cum a făcut-o de fiecare dată de la introducerea acestui format. În ciuda performanțelor importante obținute de acest club atât la nivel național, cât și în competițiile europene, problemele financiare nu par să dispară.

Ioan Niculae, cândva unul dintre cei mai bogați oameni din România, își vede diminuată averea pe zi ce trece, iar acest lucru se resfrânge și asupra clubului pe care îl patronează.

Cea mai cunoscută companie a lui Ioan Niculae a intrat în faliment

Capital anunță că Amonil, combinat deținut de Ioan Niculae, a intrat în faliment cu datorii totale la final de 2018 de 27,5 milioane de lei. Amonil era principalul angajator din județul Ialomița și un simbol al orașului Slobozia.

Chiar dacă financiar sunt probleme, Astra o duce grozav din punct de vedere sportiv. Este sigură de prezența în play-off și are șanse mari să încheie sezonul regulat pe locul 4. Ca acest lucru să nu se întâmple, e nevoie ca giurgiuvenii să piardă la Craiova, dar și ca Sepsi să câștige în deplasare cu CFR Cluj, fapt puțin probabil.

Mai interesant este că într-o asemenea situație, Astra va juca primul meci din play-off tot la Craiova.

Alibec e în mare formă în 2019

Giurgiuvenii au pierdut un singur meci de la venirea lui Costel Enache, iar în runda precedentă au obținut victoria de care aveau nevoie pentru a intra matematic în play-off, 1-0 cu Hermannstadt.

Denis Alibec este la rândul său într-o formă de zile mari în acest sezon, marcând trei goluri și oferind trei assist-uri în 2019. Atacantul a dezvăluit recent că s-ar întoarce la FCSB dacă Mihai Stoica nu ar mai lucra în cadrul clubului, fapt ce l-a scos din minți pe directorul sportiv al roș-albaștrilor.

Astra a învins doar o dată Craiova în ultimele cinci meciuri directe, iar în tur a pierdut cu 0-3.