Life

Probleme mari pentru Banca Transilvania, ING, BCR, BRD, CEC Bank și Raiffeissen. Ministerul care bate toate băncile din România la dobânzi

Românii au la dispoziție o nouă metodă de investiție care le generează un venit pasiv sigur. Dobânda este mult mai mare decât cea oferită de băncile comerciale.
09.06.2024 | 14:57
Probleme mari pentru Banca Transilvania ING BCR BRD CEC Bank si Raiffeissen Ministerul care bate toate bancile din Romania la dobanzi
Românii au la dispoziție o nouă metodă de investiție care le generează un venit pasiv sigur. Sursa foto: Freepik, Facebook
ADVERTISEMENT

Băncile din România au început să simtă amenințarea concurenței. Începând cu data de 1 iunie, românii pot să se îndrepte către o altă sursă din care pot obține venituri pasive. Dobânzile de aici nu sunt impozabile și depășesc cu mult dobânzile oferite de băncile comerciale.

Ce sunt, de fapt, titlurile de stat tezaur

A doua săptămână din iunie vine cu vești bune pentru toți românii care vor să obțină un venit pasiv sigur. Începând cu data de 10 iunie, aceștia pot cumpăra titluri de stat Tezaur care sunt oferite de Ministerul de Finanțe.

ADVERTISEMENT

Acest concept poate fi nou pentru mulți români, însă este o metodă sigură de obținere a unui venit pasiv. Aceste titluri de stat Tezaur sunt oferite de Ministerul de Finanțe și au maturități de 1 și 3 ani. În funcție de termen, dobânda anuală este cuprinsă între 6% și 6.85%.

Veștile bune pentru români nu se opresc aici. Spre deosebire de dobânzile oferite de băncile comerciale, dobânzile din titluri de stat Tezaur sunt mult mai mari. În plus, nici nu sunt impozabile.

ADVERTISEMENT

La un calcul simplu, ne putem da seama că este mult mai rentabilă o investiție în titluri de stat Tezaur decât un depozit la bancă. De exemplu, cine va investi 10.000 de lei în titluri de stat, va obține un câștig de 600 de lei într-un singur an. Câștigul va fi mai mare în cazul titlurilor cu o maturitate mai mare.

Cine poate cumpăra titluri de stat și care este procedura pentru achiziționarea lor

Titlurile de stat se cumpără relativ simplu, însă doritorii trebuie să respecte anumiți pași. În primul rând, românii trebuie să știe că perioada de achiziție este cuprinsă între 10 iunie și 4 iulie 2024. Această primă etapă este dedicată achizițiilor online.

ADVERTISEMENT

Între 10 iunie și 5 iulie 2024, românii pot cumpăra titluri de stat de la sediul unităților Trezoreriei Statului. Românii din mediul rural pot cumpăra titluri de stat de la subunitățile poștale în perioada 10 iunie – 3 iulie. Cei din mediu urban pot face același lucru între 10 iunie și 4 iulie.

În perioada dedicată achizițiilor online, titlurile de stat pot fi cumpărate numai de către românii care sunt înregistrați în sistemul SPV. Aceștia pot efectua o serie de operațiuni, printre care deschidere cont de subscriere la o unitate a Trezoreriei Statului și subscriere titluri de stat Tezaur. De asemenea, tot în această perioadă și tot online, românii mai pot efectua operațiuni de virament al sumelor din contul principal într-un alt cont secundar.

ADVERTISEMENT

”Am implementat plata cu POS direct la sediile unităților de Trezorerie, pentru alimentarea mai facilă a contului de subscriere cu sumele necesare subscrierii. Acolo se efectuează cele mai multe dintre subscrieri.”, a declarat ministrul Marcel Boloș, potrivit wall-street.ro.

Pentru toate aceste operațiuni, sunt eligibile persoanele care au împlinit vârsta de 18 ani. Cei care vor să facă astfel de investiții în titluri de stat Tezaur, au la dispoziție un ghid care poate fi consultat AICI.

ADVERTISEMENT
Nicolae Stanciu, monolog dur, precum Gică Hagi, după România - Ucraina: „Până acum...
Nicolae Stanciu, monolog dur, precum Gică Hagi, după România - Ucraina: „Până acum am tăcut. Ne-ați jignit! Ce i-ați făcut lui George...”
Val de ironii la adresa lui Iohannis după ce a felicitat naționala României...
Val de ironii la adresa lui Iohannis după ce a felicitat naționala României la finalul meciului cu Ucraina: „Ce miracol, unii au rămas fără glas, iar alții au prins glas”
VIDEO EXCLUSIV Mesaje impresionante de la rude, prieteni și antrenori pentru jucătorii naționalei...
VIDEO EXCLUSIV Mesaje impresionante de la rude, prieteni și antrenori pentru jucătorii naționalei și selecționer. ”Faceți istorie!”. Am strâns emoțiile de la Euro într-un clip de poveste pentru România!
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată...
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată Europa. Germanii sunt cei mai interesaţi şi plătesc şi 100 euro pe kilogram
Cum a marcat-o pe Mihaela Borcea divorțul dureros de Cristi Borcea! A dat...
Cum a marcat-o pe Mihaela Borcea divorțul dureros de Cristi Borcea! A dat cărțile pe față, la 13 ani de la separare
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază...
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază sexy s-a pozat! FOTO
AVEM deciziile pentru PENSIONARI! CINE ia BANI în PLUS la PENSIE
AVEM deciziile pentru PENSIONARI! CINE ia BANI în PLUS la PENSIE
Edi Iordănescu, primele declarații după VICTORIA ROMÂNIEI de la München. Ce a transmis...
Edi Iordănescu, primele declarații după VICTORIA ROMÂNIEI de la München. Ce a transmis antrenorul
Urmează zile teribile în România. Anunț alarmant de la ANM
Urmează zile teribile în România. Anunț alarmant de la ANM
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca...
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca făcută alături de tatăl ei. Obiceiul de lux moștenit de la mama ei, Monica Gabor
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să...
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să cucerească Odesa: „Zelenski și păpușarii occidentali vor război”
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei...
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei iubit. De ce s-a despărțit, de fapt, de antrenorul naționalei României