Sport

Probleme mari pentru campioana Dinamo. Debutul în grupele EHF este incert

15.10.2020 | 19:33
Probleme mari pentru campioana Dinamo. Debutul în grupele EHF este incert
Dinamo are probleme mari la handbal. Debutul în EHF incert sursă foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Echipa de handbal masculin Dinamo București are probleme mari înaintea meciului cu Sporting Lisabona din grupele EHF. Debutul în competiția europeană este în acest context incert.

Trei jucători, antrenorul „alb-roșiilor” și asistentul echipei au fost depistați pozitiv cu noul coronavirus, cu doar cinci zile înaintea partidei pe care Dinamo trebuie să o joace împotriva portughezilor.

ADVERTISEMENT

Cazurile par să aibă legătură cu turneul de handbal desfășurat la Sfântu Gheorghe, acolo unde Federația Română de Handbal a decis organizarea etapelor 4-9.

Probleme mari pentru echipa de handbal masculin a clubului Dinamo. Debutul în EHF incert

Turneul de la Sfântu Gheorghe s-a încheiat de doar patru zile, iar cele cinci etape desfășurate acolo se pare că devin sursa unui focar extins de cazuri, handbaliști, arbitri și membri ai staff-urilor tehnice fiind infectați cu virusul SARS-CoV-2.

ADVERTISEMENT

CSM Focșani a fost exclusă din cadrul turneului pe 6 octombrie, deoarece nu a informat Federația că are două cazuri confirmate pozitiv în lot înainte de startul acestuia. Ulterior, numărul cazurilor a crescut la patru.

Iar de la Focșani se pare că s-a extins focarul infectărilor spre CS HC Buzău, echipă care a stat la același hotel cu focșănenii.

Dinamo București a întâlnit HC Buzău pe 7 octombrie, la o zi după ce focșănenii fuseseră eliminați, deoarece organizatorii au decis ca turneul să continue, chiar dacă CSM Focșani jucase deja un meci, cu Suceava, iar riscul de răspândire a infectărilor cu noul coronavirus erau crescute.

ADVERTISEMENT

Avizul de la DSP Covasna pare că nu a fost obținut de către Federația Română de Handbal, ceea ce naște un scandal puternic în handbalul românesc.

Dinamo este acum clubul cel mai afectat, deoarece are cinci persoane din club confirmate pozitiv, cu doar cinci zile înainte de meciul în care ar trebui să debuteze în EHF European League, împotriva portughezilor de la Sporting Lisabona.

Pandemia i-a oprit pe „câini” din parcursul lor în Liga Campionilor

Sezonul trecut, Dinamo a participat în Liga Campionilor, unde a reușit să câștige grupa D și să treacă de Sporting în optimile de finală ale competiției, impunându-se cu 52-49 la general.

ADVERTISEMENT

În sferturi, „dulăii” ar fi trebuit să joace cu PSG, dar EHF a decis să elimine rezultatele din optimi și sferturi, organizând direct un Final Four cu primele echipe clasate în grupele principale, A și B.

Mai mult decât atât, Dinamo București nu a primit „wild card pentru sezonul actual al Ligii Campionilor și evoluează în EHF Europa League.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE