News

Probleme mari pentru Cristian Cioacă. Soțul Elodiei, la un pas să-și piardă garsoniera din Brașov

Cristian Cioacă, fostul soț al Elodiei, riscă să rămână fără ultimul imobil pe care-l deține în Brașov. Cum a ajuns fostul polițist în această situație
21.01.2023 | 13:43
Probleme mari pentru Cristian Cioaca Sotul Elodiei la un pas sasi piarda garsoniera din Brasov
Cristian Cioacă are probleme noi în închisoare / Foto: Expres Press
ADVERTISEMENT

Vecinii lui Cristian Cioacă sunt hotărâți să-și recupereze banii pe care fostul soț al Elodiei Ghinescu i-a acumulat la întreținere în perioada în care acesta a  fost în spatele gratiilor. Suma este de ordinul zecilor de mii de lei.

Vecinii l-au dat din nou în judecată pe Cioacă

Cristian Cioacă este într-un real pericol de a-și pierde și ultimul imobil pe care-l mai deține pe numele său, o garsonieră situată pe strada Iuliu Maniu din Brașov. Asociația de proprietari a deschis, la sfârșitul anului trecut, un nou proces împotriva lui Cristian Cioacă, având ca obiect ”cerere cu valoare redusă”.

ADVERTISEMENT

În fapt, este vorba de un nou litigiu prin care vecinii lui Cioacă încearcă se recupereze banii pe care acesta îi datorează la întreținere, din ianuarie 2019 până în prezent. Este al patrulea proces pe care asociația i-l deschide fostului soț al Elodiei Ghinescu, de la intrarea acestuia în închisoare, în 2014.

În precedenta dispută legală, soluționată în anul 2020 de Judecătoria Brașov, Cristian Cioacă fusese obligat de magistrați să plătească restanțe în valoare de 17.962,12 lei, reprezentând cheltuieli de întreținere și dobânzi pentru perioada decembrie 2016 – ianuarie 2019.

ADVERTISEMENT

Cioacă a închiriat garsoneira din Brașov unei agenții imobiliare

Potrivit informațiilor din dosar, începând cu februarie 2018, Cioacă și-a închiriat garsoniera unei agenții imobiliare din Brașov, care a fost, de asemenea, chemată în instanță.

”Pârâta S.C. OFERTE CHICAGO IMOBILARE M.G.D. SRL a depus întâmpinare (fila 65) prin care a arătat că este titulara dreptului de folosinţă a imobilului din 22.02.2018 şi că nu poate fi ţinută să achite cheltuielile restante anterioare locaţiunii, prin contract stipulându-se că acestea revin proprietarului”, se arată în dosarul soluționat în 2020, potrivit FANATIK.

ADVERTISEMENT

Cristian Cioacă, încarcerat la penitenciarul Mioveni, a solicitat ca dosarul să se judece în lipsă, dar a trimis o întâmpinare. Aceasta a fost depusă prin avocat, însă a fost anulată pentru că nu era semnată împuternicirea.

Soțul Elodiei ar putea fi executat silit dacă nu plătește

Judecătorii au decis că Cioacă este cel care trebuie să plătească întreaga datorie, urmând ca apoi să recupereze contravaloarea acestora de la chiriaș, dacă acest lucru este prevăzut în contractul de închiriere.

ADVERTISEMENT

Potrivit informațiilor FANATIK, Cioacă a avut contract de închiriere cu agenția imobiliară pe trei ani, până în februarie 2021.

Între timp, datoriile au mai crescut iar pentru recuperarea lor vecinii lui Cioacă ar putea apela la procedura de executare silită.

Cristian Cioacă a mai pierdut un apartament cu patru camere

Cristian Cioacă a fost condamnat în 2014, fiind găsit vinovat de omor în cazul Elodia Ghinescu și de atunci nu a mai cotizat la cheltuielile blocului.

În 2015, fostul polițist avea datorii de 1.143 de lei iar doi ani mai târziu acestea erau de 9.610 lei.

Înainte să fie condamnat, Cioacă a pierdut și apartamentul de patru camere din Brașov, în care se presupune că ar fi ucis-o pe Elodia Ghinescu. Imobilul fusese achiziționat prin credit imobiliar în anul 2003, iar în 2013, banca de la care Cioacă împrumutase bani l-a exacutat silit pentru neplata ratelor

Despăgubirile din dosarul Elodia, aproape o jumătate de milion de euro

Cristian Cioacă are de plătit și despăgubiri morale de aproape jumătate de milion de euro către mama și fratele Elodiei dar și către fiul său, Patrik Matei.

Fostul soț al Elodiei execută, în prezent, o pedeapsă de 16 ani de închisoare pentru omor calificat și profanare de morminte, dar și pentru acces neautorizat la un sistem informatic, după ce a recunoscut că a spart căsuța de email a Elodiei, cu ajutorul unui hacker.

ADVERTISEMENT
Tags: