Fotbal intern

Jucătorul cu 24 de secunde în Liga 1 a fost titular la CFR Cluj. Acum a rezistat pe teren 9 minute! Update

28.07.2020 | 21:51
Jucatorul cu 24 de secunde in Liga 1 a fost titular la CFR Cluj Acum a rezistat pe teren 9 minute Update
ADVERTISEMENT

La CFR Cluj este focar de coronavirus. Nu mai puţin de 22 de persoane din cadrul campioanei suferă de COVID-19, inclusiv antrenorul Dan Petrescu. Însă, dacă echipa va fi programată să joace în campionat, vor fi probleme mari în alcătuirea echipei. 

Dintre cei 22 de jucători, 12 sunt jucători: Adrian Păun, Grzegorz Sandomierski, Damjan Djokovic, Cristi Manea, Ovidiu Hoban, Denis Ciobotariu, Mike Cestor, Luis Aurelio, Otto Hindrich, Cătălin Itu, Dodi Juca şi Billel Omrani.

ADVERTISEMENT

Cristi Bălgrădean, Cătălin Golofca și Claudiu Petrila au ieşit negativ la al treilea test efectuat miecuri, însă ei trebuie să stea 14 zile în izolare. Astfel, o mare problemă pentru CFR Cluj o reprezintă jucătorii U-21 pe care îi aliniază la start.


UPDATE 28 iulie, ora 21:51 / Alin Fică a fost schimbat după doar 9 minute în partida dintre CFR Cluj şi FC Botoşani. Oricum este o îmbunătăţire majoră în timpul de joc acordat tânărului fotbalist, care la debut a fost înlocuit după numai 24 de secunde. Locul lui Fică, în meciul contra lui FC Botoşani, a fost luat de Michael Pereira.

ADVERTISEMENT

Ştirea iniţială, 24 iulie, ora 16:00

Probleme mari pentru Dan Petrescu dacă CFR Cluj va fi programată! Costache şi Fica, singurii U-21 pe care îi mai are la dispoziţie

Starea lui Dan Petrescu este una bună şi urmează să fie externat. “Bursucul” are, la limită, variante pentru jucătorii U-21 pe care să îi alinieze în viitoarele meciuri de campionat, bineînţeles dacă acestea se vor disputa, ceilalţi fiind infectaţi: Otto Hindrich, Cătălin Itu, Dodi Juca, Denis Ciobotariu sau Claudiu Petrila (în izolare).

Este vorba de Valentin Costache, unul dintre titularii “obişnuiţi” U-21 ai lui Dan Petrescu şi Alin Fică, jucător la care antrenorul campioanei a apelat o singură dată în actuala stagiune, în meciul cu Gaz Metan Mediaş.

ADVERTISEMENT

Dan Petrescu a şocat în acel meci de la Mediaş, încheiat 0-0, după ce l-a scos pe Alin Fică de pe teren la doar 24 de secunde de la primul fluier al arbitrului. A fost un moment dificil şi pentru fotbalist, după cum a povestit tatăl fotbalistului într-un interviu pentru Gsp:

Debut trist pentru Fica la CFR Cluj: “N-a dormit deloc în noaptea aia, a plâns singur în cameră, să nu-l vadă lumea!”

“Când l-am văzut pe teren nu mai puteam de mândrie. Apoi a venit acea schimbare. Nu am înțeles la început ce se întâmpla. Mă gândeam că poate a zis Alin ceva, poate a făcut vreun gest. Cum să îl scoată după nici 30 de secunde?! De ce? Am fost negru de supărare pe Dan Petrescu.

ADVERTISEMENT

Nici nu m-am mai uitat la meci, ieșeam afară să plâng de ciudă, de furie, dar să nu mă vadă și cei din casă. Eram cu toții dezamăgiți. Mă gândeam ce-o fi în sufletul lui Alin. După meci am vorbit cu el. Mi-a spus că și pentru el a fost un șoc.

Că îi spusese Dan că va debuta, că va fi un debut scurt, însă nu se aștepta la așa ceva… Îmi povestea Alin că, atunci când alerga pe teren să iasă, se gândea la cum ne simțim noi acasă, că ne-a dezamăgit.

N-a dormit deloc în noaptea aia, a plâns singur în cameră, să nu-l vadă lumea! A fost tare greu atunci. Totuși, Alin e tare, e puternic, a trecut peste asta. Acum mi-a trecut și mie supărarea pe Petrescu. Știu că îl apreciază și o să-i mai dea șanse”, a mai spus tatăl lui Fica.

Cum poate arăta CFR Cluj la meciul următor!

Acum, la mai bine de cinci luni de la incident, Dan Petrescu se va vedea nevoit să apeleze din nou la Alin Fica, care nu a mai prins niciun minut după pandemie. Însă, scenariul de la Mediaş se poate repeta.

Dan Petrescu poate face oricând să schimbe unul dintre jucătorii U-21, regulamentul spunând că trebuie să înceapă cu doi jucători U-21 în teren şi cel puţin unul să fie pe tot parcursul meciului pe gazon.

Cum ar putea arăta CFR Cluj în următorul meci: Arlauskis – Susic, Burcă, Vinicius, Camora – Chipciu, Bordeianu, Fica – Deac, Rondon, Costache.

Ardelenii mai au de disputat trei meciuri până la finalul sezonului. Echipa lui Dan Petrescu era programată să joace duminică împotriva lui FC Botoşani, apoi avea de disputat o restanţă cu FCSB la Bucureşti şi, în fine, meciul cu Universitatea Craiova din ultima etapă.

  • 19 ani are Alin Fica
  • 22 de membri din echipa CFR-ului sunt infectaţi cu COVID-19
ADVERTISEMENT
Tags: