Fotbal international

Probleme mari în apărare pentru suedezi înaintea meciului cu România. Patru fundași sunt out!

19.03.2019 | 11:27
Suedia - România. Porbleme mari în apărare pentru selecționerul Janne Andersson

Sunt probleme mari în apărare pentru suedezi înaintea meciului cu România, care va avea loc sâmbătă, 23 martie, pe Friends Arena din Stockholm. După refuzul starului de la Manchester United, Viktor Lindelof, de a se prezenta la lot, boicotând astfel echipa națională, alți trei jucători importanți sunt out și crează astfel mari dificultăți selecționerului pentru a găsi o formulă potrivită.

Probleme mari pentru suedezi în apărare înaintea meciului cu România

Fundașul lui Leeds United, Pontus Jansson este indisponibil pentru cel puțin trei săptămâni, după cum se menționează în comunicatul clubului englez. Andreas Granqvist, unul dintre veteranii lotului, care acum joacă la Helsingborg, are probleme la inghinali și medicii au spus că sunt șanse mici  pentru a se recupera, iar ultimul intrat pe lista celor KO este jucătorul Bolognei, Filip Helander.

În acest fel selecționerului Janne Andersson i-au mai rămas doar trei jucători valizi (Augustinsson, Kraft și Lustig, ultimul cu foarte puține minute jucate la Celtic Glasgow. Motiv pentru care i-a chemat de urgență pe Sotiris Papagiannopoulos de la FC Copenhaga, la abia a doua selecție și pe Anton Tinnerholm de la New York City, echipa unde e coleg cu Alex Mitriță.

Suedia - România. Veteranul Andreas Granqvist are probleme la inghinali
Suedia – România. Veteranul Andreas Granqvist are probleme la inghinali

Berg și Claesson, copia de atacanți

În schimb, presa suedeză susține că selecționerul și-a fixat deja reperele pentru titularii postului de portar și de la mijloc în sus. Între buturi va fi Robin Olsen de la Roma, portar care a comis numeroase gafe în Serie A, fanii gialorossi cerând plecarea lui cât mai urgent. O așezare provizorie pe fund ar fi cu Lustig și Augustinsson laterali, Kraft și Tinnerholm, dacă Granqvist și Helander nu se vor putea reface. Dacă unul dintre cei doi va fi apt, atunci din schemă ar sări Tinnerholm.

La mijloc închizătorii sunt Krisofer Olsson și Ekdal, despre primul, jucătorul lui Krasnodar, spunându-se că este cel mai puternic jucător suedez. În spatele celor doi atacanți, Viktor Claesson și Marcus Berg vor fi Sebastian Larsson și Emil Forsberg. Suedia nu este genul de echipă care să marcheze multe goluri, însă își domină, de regulă, adversarul, din punct de vedere fizic și mișcării permanente în teren.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria FOTBAL INTERNATIONAL
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 860. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri