News

Probleme medicale pentru zeci de oameni din Ilfov, după dezinsecția contra tânțarilor. Reacția autorităților

Autor: Alexa Serdan | 26.07.2019 | 12:22
Probleme medicale pentru zeci de oameni din Ilfov, după dezinsecția contra tânțarilor. Reacția autorităților
Zeci de oameni din Popești-Leordeni și comuna Berceni au început să se simtă rău după ce autoritățile au stropit împotriva țânțarilor. Sursa foto: libertatea.ro.

Zeci de oameni din comuna Berceni și orașul Popești-Leordeni au început să se simtă rău după ce s-a stropit împotriva țânțarilor. Locuitorii au acuzat probleme digestive și respiratorii după ce au inhalat substanța toxică împotriva insectelor.

Zeci de oameni au început să se simtă rău după dezinsecția împotriva țânțarilor

Zeci de locuitori ai orașului Popești-Leordeni au început să se simtă rău după ce autoritățile locale au stropit împotriva țânțarilor. Oamenii au acuzat stări de vomă, dureri de cap, nu au mai putut respira și au tușit foarte mult. Aceeași situație s-a repetat și în comuna Berceni unde primarul Covrigea Gheorghe, a oprit dezinsecția.

Oamenii din cele două localități au început să se alarmeze și au postat zeci de mesaje pe grupul de Facebook – Noul Popești – Leordeni. „Erau oameni la pământ pe Oituz care-și vomitau plămânii. Am fugit cu toții în Mega Image.. nu e normal! Ce substanță s-a folosit?” a întrebat un localnic, potrivit libertatea.ro. E incredibil ce se întâmplă… Pe Amurgului toată lumea tușește și vomită…”, a scris o altă persoană. 

Privind dezinsecția împotriva țânțarilor pe raza orașului Popești-Leordeni din 25.06.2019Mai multe persoane au sezizat pe acest grup dar și la numărul de urgență 112 că în urma acțiunii de aseară, au resimțit simptome neplăcute afectând atât o parte din adulți cât și copii care au intrat în contact cu substanța respectivă.Deși în cursul nopții, sistemul RoAlert a transmis următoarele mesaje tip SMS: "ora 23:53 Echipajul CBRN se deplaseaza in Popesti Leordeni in urma a mai multor apeluri pe 112 care reclama ca mai multe persoane se simt rau de la soluție "" ora 00:52 Echipajul CBRN a efectuat masuratori pe mai multe strazi in Popesti Leordeni.Nu s-au inregistrat depasiri ale valorilor normale. ISUBIF", azi dimineață Consiliul Județean Ilfov a stagnat operațiunile la nivelul întregului județ și a dispus formarea unei comisii mixte formată din membri aparatului CJI, membri D.S.V și membri D.S.P , care să investigheze situația prin luare de probe, ca ulterior în urma rezultatelor analizelor să se și răspundă populației printr-un comunicat oficial.PS: Ca și Consilier Județean în Consiliul Județean Ilfov care a aprobat fondurile necesare și acțiunea în sine alături de ceilalți colegi din CJI, prezint scuze în fața celor care au avut de suferit aseară stări de rău și îl invit pe dl.Adrian Ștefănescu care tot își asumă cu mândrie activitatea Consiliului Județean prin Popești fără să ii fie rușine de noi care chiar suntem acolo și ridicăm mâinile pe sus să aibă el ulterior cu ce se mândri pe FB…..îl invit și la astfel de comunicate prin care să ne mai cerem și scuze populației când e cazul, că doar așa să ne asumăm activitățile consiliului Județean la bine…..doar că ne-a pus PNL șef de organizație la Popești, e ușor. Ștefănescule, ieși și spune lumii că n-ai nicio treabă cu Popeștiul, că vii în orașul ăsta doar să îți verifici șantierele și afacerile apoi te duci să dormi acasă în București și că n-ai nicio treabă cu toate postările despre Consiliul Județean pe care le faci. Sau dacă tot le faci, scoate capul și la astfel de situații mai neplăcute și cere-ți scuze în numele șefilor care te-au acceptat șef de organizație într-un oraș în care ești chiriaș.

Gepostet von Alin Todireanu am Freitag, 26. Juli 2019

Autoritățile au ajuns în zonă și au oprit operațiunile de dezinsecție

Oamenii au apelat numărul de urgență 112 după ce au început să se simtă rău și autoritățile au trimis în zonă mai multe echipaje care să oprească împrăștierea substanței împotriva țânțarilor. Locuitorii din Popești – Leordeni și comuna Berceni au fost sfătuiți să închidă ferestrele până când va trece efectul substanței.

Președintele Consiliului Județean Ilfov spune că se va deschide o anchetă în acest caz pentru a se verifica în ce concentrație s-a folosit substanța împotriva țânțarilor. Totodată, a fost formată o comisie mixtă formată din membrii aparatului CJI, membrii D.S.V și membrii D.S.P. Aceștia urmează să ia probe, iar ulterior să dea un răspuns populației printr-un comunicat oficial.

„Vă mulțumesc pentru sesizările făcute privind dezinsecția din această seară. Într-adevăr, în foarte multe zone din localitate aerul era inrespirabil și foarte multe persoane acuzau stări de rău. (…) Urmează să verificăm documentele însoțitoare acestei acțiuni (substanța folosită și concentrația)”, a scris Covrigea Gheorghe pe Facebook.

 

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!