News

Probleme noi pentru George Simion. Ce au descoperit polițiștii cu privire la autocarul folosit de liderul AUR

Autocarul pe care președintele AUR, George Simion, l-a adus joi seara în Piața Victoriei, nu mai poate circula în următoarele 30 de zile, în urma unui control al ISCTR.
01.10.2022 | 00:29
Probleme noi pentru George Simion Ce au descoperit politistii cu privire la autocarul folosit de liderul AUR
ADVERTISEMENT

Reprezentanții Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR) au suspendat licența de transport pentru autocarul folosit recent de liderul AUR, George Simion.

George Simion a transmis cum recuperează autocarul

La această situație s-a ajuns în urma unui control al ISCTR. ”Astăzi, în jurul orei 15:50, polițiștii Brigăzii Rutiere în colaborare cu inspectorii din cadrul ISCTR au oprit în trafic un autocar.

ADVERTISEMENT

În urma controlului, conducătorul auto nu a prezentat atestatul de transport persoane, totodată constatându-se și faptul că acesta nu a utilizat diagrama tahograf și nu figurează ca fiind angajat cu contract individual de muncă.

În cauză, a fost dispusă măsura suspendării copiei conforme a licenței de transport pentru o perioadă de 30 de zile, societatea de transport fiind sancționată contravențional cu amendă în valoare de 18.000 de lei.

ADVERTISEMENT

Autocarul în cauză a fost parcat în Sectorul 4”, au transmis reprezentanții Brigăzii Rutiere. Potrivit informațiilor jurnaliștilor de la stiripesurse.ro, autocarul la care s-au referit oamenii legii este autocarul adus joi seara în Piața Victoriei de liderul AUR.

Scandal cu oamenii legii

În acest context, amintim că George Simion a fost condus joi seara la sediul Brigăzii Rutiere București după ce agenții rutieri au constatat că avea permisul suspendat. Politicianul s-a apărat spunând că nu știa nimic despre această situație întrucât nu i-a fost comunicată anterior.

ADVERTISEMENT

Liderul AUR a ajuns la poliție după ce inițial a refuzat să îi însoțească la secție pe oamenii legii. În urma unei discuții cu avocatul, el a decis să revină în autocarul AUR și a transmis oamenilor legii că va discuta cu ei a doua zi, de dimineață.

După ce au încercat să îi convingă pe Simion și susținătorii lui să iasă din autocar, politiştii au chemat întăriri şi în cele din urmă au reușit ce și-au propus. Președintele AUR a declarat că în moment scoaterii din autocar, a fost bruscat, între orele 3:00 și 4:00.

ADVERTISEMENT

După acest episod, autocarul formaţiunii a fost ridicat de autorităţi. Mai trebuie spus că liderul AUR a fost testat de politiştii rutieri pentru alcool şi pentru droguri, dar rezultatele au fost negative. Ulterior, George Simion a declarat că a fost ”eliberat” după 10 minute.

ADVERTISEMENT