ADVERTISEMENT
News

Probleme pe aeroportul Odesa! Un avion al companiei Turkish Airlines a fost avariat la aterizare

Autor: Alexandru Năstase | 23.11.2019 | 15:16
Probleme pe aeroportul Odesa! Un avion al companiei Turkish Airlines a fost avariat la aterizare
Avionul a aterizat pe burtă. Sursa foto - facebook

Probleme pe aeroportul Odesa, acolo unde partea din față a unui avion Boeing 737-800, a fost avariata. Veștile proaste se opresc aici – din fericire, pasagerii si membrii echipajului nu au fost raniti. De remarcat că aeronava zbura pe ruta Istanbul-Odesa, iar din cauza vantului puternic, prima încercare de aterizare nu a mers conform planurilor. Pilotul a încercat o a doua aterizare, iar la impactul cu pista, rotile frontale au fost distruse.

ADVERTISEMENT

Probleme pe aeroportul Odesa!

Acesta a fost, de altfel, şi motivul pentru care avionul s-a izbit de pista. La doar câteva minute după incident, a apărut şi un comunicat al celor de la Turkish Airlines, în care s-a scos în evidenţă că toti cei 134 de pasageri si membrii echipajului au fost evacuati in siguranta. Acesta este al doilea incident aviatic care implica un avion Boeing in ultimele zile, dupa ce un Boeing 777 care decolase de la Los Angeles a suferit o defectiune a unui motor.

Aparatul a început sa scoata flacari dintr-una din aripi şi pasagerii s-au speriat serios. Echipajul a fost nevoit sa aterizeze de urgenta la doar 15 minute de la decolare. Un alt amănunt interesant este acela că joi, 21 noiembrie, a mai avut loc un accident aviatic, pe aeroportul din Odesa. În dimineaţa zilei, un avion particular Gulfstream G150, ce urma să zboare în Dubai, a fost nevoit să facă cale întoarsă, după ce la decolare s-a rupt trenul de aterizare.

ADVERTISEMENT

Un avion al companiei Turkish Airlines a fost avariat la aterizare

În urma ambelor incidente, mai multe curse aeriene au fost anulate. Cei mai mulţi turişti străini în Odessa vin din China, SUA şi Israel, a transmis directorul Departamentului de Cultură şi Turism din Primăria Odessa, Tetyana Markova. De asemenea, la sfârşitul anului viitor, autorităţile din Odessa vor inaugura o nouă pistă a aeroportului, investiţie ce le va permite să atragă şi mai mulţi turişti, dar şi noi companii aeriene.

Oraşul este al treilea ca mărime din Ucraina, după Kiev şi Kharkovare, având aproape 1 milion de locuitori. Autorităţile spun că în regiunea Odessa locuiesc 150.000 de moldoveni şi numai 750 de români.

ADVERTISEMENT

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!