Life

Probleme pentru Antena 1 din cauza unui serial românesc de succes. Se cere executarea silită

24.01.2021 | 14:21
Probleme pentru Antena 1 din cauza unui serial romanesc de succes Se cere executarea silita
Probleme pentru Antena 1 din cauza unui serial românesc de succes. Se cere executarea silită Sursa foto: cinemagia
ADVERTISEMENT

Trustul Antena TV Group se confruntă cu probleme, acestea sunt cauzate de difuzarea unui serial de succes, „Fructul oprit”. Două scenariste de origine turcă, cele care au și oprit difuzarea producției, cer executarea silită a postului de televiziune.

Femeile au obținut în instanță scoaterea serialului din programă, în urmă cu un an. Acum, Aycan Ece Yoren și Melek Gencoglu doresc punerea în executare a deciziilor judecătorilor.

ADVERTISEMENT

În urma procesului de anul trecut, Antena TV Group a fost nevoită să retragă de la difuzare „Fructul oprit”, în țară și peste hotare. De asemenea, trustului i-a fost interzisă difuzarea și în mediul online sau vânzarea producției.

Probleme pentru Antena 1 din cauza unui serial românesc de succes. Se cere executarea silită

Procesul urmează să aibă loc sămpămâna viitoare. În cel care a avut loc anul trecut, cele două scenariste au arătat că unele scene și personaje care apar în producția românească sunt identice cu cele ale variantei turcești a producției și extrem de diferite de cele apărute în romanul „Aşk-ı Memnu”.

ADVERTISEMENT

În plus, femeile au arătat instanței că trailerul și coloana sonoră ale producției sunt aproape identice cu cele ale serialului turcesc. Procesul a fost câștigat de trustul Antena TV Group, în primă instanță, dar Curtea de Apel București a decis că acuzațiile sunt intemeiate.

Postul românesc de televiziune a fost nevoit să plătească și o sumă considerabilă, 5.000 de euro, reprezentând cheltuieli de judecată. Oficialii televiziunii au negat acuzațiile: „scenariul este o adaptare după un roman turcesc, scris la 1900, un roman atât de celebru încât nu cred că în Turcia există familie care să nu-l aibă. S-au făcut două ecranizări după acest roman, una pe la 1970 și cealaltă în 2007-2008.

ADVERTISEMENT

Ambele ecranizări au avut succes. Ultima deține în continuare recordul de audiență”, a explicat, la vremea primului proces, scenaristul serialului „Fructul oprit”, potrivit Wowbiz

„Așa cum am precizat la lansarea serialului ”Fructul oprit” în România, scenariul primului sezon are la bază romanul turcesc ”Așk-i Memnu”, după care s-au făcut mai multe ecranizări de-a lungul timpului”, au notat reprezentanții trustului, potrivit sursei citate mai sus.

ADVERTISEMENT

„Serialul ”Fructul oprit” este produs integral în România pentru Antena TV Group SA de către o casă de producție externă, compania noastră având calitatea de radiodifuzor”, au adăugat aceștia.

ADVERTISEMENT
Tags: