News
notix pixel id

Probleme pentru cei care folosesc sistemul de operare Windows 10. Milioane de utilizatori sunt afectați de această schimbare

09.07.2019 | 13:50
Probleme Windows 10

Noi probleme pentru sistemul de operare Windows 10! Zeci de milioane de oameni sunt afectați de ultimul update făcut de compania Microsoft, după cum anunță speciliștii în domeniu. Sistemul de operare va înregistra un update care însă va afecta funcționalitatea unui serviciu de bază pentru conexiunile VPN.

Noi probleme pentru Windows 10. Este afectată conexiunea prin VPN

Windows 10 continuă să aibă probleme, mai ales în ultimele săptămâni. Microsoft a avut de asemenea o poziție destul de controversată în ceea ce privește nefuncționalitatea unor servicii importante din sistemul de operare. Microsoft a anunțat milioane de utilizatori că ultimul update (KB4501375) ar putea afecta funcționalitatea Remote Access Connection Manager (RASMAN), controlul la distanță al computerului.

RASMAN este responsabil de modul în care Windows 10 se conectează la internet și este serviciul de bază pentru funcționarea serviciilor de VPN. Cum aceste servicii de VPN au înregistrat creșteri spectaculoase în ultima vreme acest avertisment de la Microsoft ar putea avea un impact major.

Probleme Windows 10
Probleme Windows 10

O altă actualizare Windows 10 făcea sistemul să se blocheze minute bune

Microsoft a detaliat această problemă care se pare că afectează doar Windows 10 1903, cea mai recentă versiune. Vestea proastă este că această versiune este instalată pe aproximativ 50 de mlioane de PC-uri.

Gigantul IT a venit cu precizări care țin totuși să linișteasca pe mulți utilizatori de Windows 10. Potrivit Microsoft, Windows 10 Enterprise este singurul afectat. Problema apare atunci când este folosită o setare non-implicită împreună cu un profil VPN configurat Always On. În consecință efectul ar putea fi mult mai restrâns decât s-a vehiculat inițial.

Acestea nu sunt primele probleme cu Windows 10. O altă actualizare ajunsă la 600 de milioane de computere din întreaga lume s-a descoperit că făcea ca sistemul să înghețe și să se blocheze pentru minute bune!

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 860. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri