Probleme pentru cei vindecați de coronavirus. Ce spun medicii pneumologi care au studiat bolnavii COVID

Narcis Roșioru   
în HotNews
28/05/2020, 19:00
Probleme pentru cei vindecați de coronavirus. Ce spun medicii pneumologi care au studiat bolnavii COVID
Probleme pentru cei vindecați de coronavirus. Ce spun medicii pneumologi care au studiat bolnavii COVID. Sursa foto: Hepta.ro

Medicii pneumologi spun că mulți dintre cei vindecați de coronavirus vor avea în continuare probleme respiratorii cronice, după ce specialiștii au studiat bolnavii COVID.

Ce probleme au fost descoperite la cei vindecați de coronavirus

Pacienții vindecați de coronavirus nu scapă de probleme respiratorii, spun medicii pneumologi, care au descoperit astfel de afecțiuni în 30% din cazurile declarate vindecate, informează Digi24.

Anunțul a fost făcut de către Societatea Italiană de Pneumologie, care a transmis că 30% din persoanele vindecate de coronavirus, inclusiv pacienți tineri, vor avea probleme respiratorii cronice pentru cel puțin șase luni după ce au scăpat de boală.

Mai exact, urmele lăsate de infecția COVID-19 pe plămâni poate duce la probleme respiratorii, constituind o nouă patologie în viitor, notează la La Repubblica.

Președintele Societății Italiene de Pneumologie, Luca Richeldi, a declarat că această descoperire reprezintă o „nouă urgență sanitară”, motiv pentru care vor trebui consolidate secțiile de Pneumologie.

Persoanele tinere sunt și ele afectate

„La mulți pacienți COVID-19 care au fost internați sau intubați observăm dificultăți de respirație după externare care ar putea dura mai multe luni, iar datele anterioare colectate arată că supraviețuitorii bolii, la distanță de șase luni, au avut încă anomalii pulmonare vizibile și modificările ale funcției respiratorii.

Este vorba despre o capacitatea respiratorie mai redusă, rezistență mai slabă a mușchilor și, mai presus de toate, o rezistență mai mică la efort”, a declarat Richeldi.

Specialiștii italieni avertizează că problemele respiratorii pot să afecteze și pacienții tineri, motiv pentru care oricine este predispus la astfel de afecțiuni, chiar și după ce virusul este eliminat din organism.

„Aceste probleme au apărut și la pacienții tineri, cu o incidență cuprinsă între 30 și 75% din cazurile evaluate”, a spus Angelo Corsico, un pneumolog italian.

O clinică ce monitorizează pacienții vindecați de coronavirus din Pavia, activă din 27 aprilie, a transmis mai multe date preliminarii ce arată că mai mulți bolnavi externați au încă insuficiență respiratorie cronică, dar și alte probleme.

Închide ×