Sport

Probleme pentru David Popovici înaintea participării la CM de juniori de la Lima: ”Atunci m-a afectat”

David Popovici va încheia sezonul cu o nouă competiție de gală. Cel mai rapid înotător al planetei va participa, pentru ultima oară în carieră, la Campionatele Mondiale de juniori.
20.08.2022 | 18:21
Probleme pentru David Popovici inaintea participarii la CM de juniori de la Lima Atunci ma afectat
David Popovici va participa în perioada următoare la Campionatele Mondiale de juniori din Peru. Sursa foto: Profimedia
ADVERTISEMENT

Dublul campion european și mondial în probele de 100 și 200 metri liber, David Popovici, se pregătește să spună adio junioratului. Românul va participa în perioada 30 august – 4 septembrie la mondialele de juniori găzduite de Peru.

David Popovici are motive să fie îngrijorat înaintea CM de la Lima

Cel mai valoros înotător român a impresionat o lume întreagă prin performanțele pe care le-a obținut în acest an. Între altele, a doborât  recordul mondial de seniori în proba de 100 metri liber.

ADVERTISEMENT

Peste mai puțin de două săptămâni se va alinia, pentru ultima oară în carieră, la startul Campionatelor Mondiale de juniori. David Popovici este vedeta întrecerilor de la Lima, însă sportivul are motive de îngrijorare.

Fusul orar din America de Sud i-ar putea afecta tonusul fizic, însă Popovici este optimist că împreună cu staff-ul lui vor gestiona această situație, care i-a mai dat bătăi de cap și la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

ADVERTISEMENT

”E prima oară când călătorim în America de Sud și va fi foarte diferit. Dar ne vom distra, va fi mai puțin stresant decât la cele de seniori fiind ultimul meu concurs de juniori.

Vom merge într-un fus orar total diferit, cu 8 ore în urmă. Ce măsuri voi lua? Voi încerca să mă adaptez cât mai repede, să mă odihnesc, să dorm cât mai mult. Am câteva zile de adaptare și asta vom și face. Ne vom adapta, nu știm ce ne așteaptă acolo.

ADVERTISEMENT

Când am fost la Olimpiadă, m-a afectat puțin. Am avut nevoie de mai multe zile de adaptare și acum e posibil să fie și mai greu. În cel mai rău caz voi fi mai obosit, dar nu există o problemă căruia să nu-i găsim soluție”, a explicat sportivul, pentru site-ul Federației Române de Natație și Pentatlon Modern.

An de grație pentru David Popovici

David Popovici a avut un an excepțional. La mondialele de seniori de la Budapesta a triumfat în probele de 100 și 200 metri liber, performanță pe care avea să o repete și la Roma, în cadrul întrecerilor continentale.

ADVERTISEMENT

Între cele două evenimente majore, Popovici a înotat și la Campionatele Europene de juniori, găzduite de Otopeni, unde a cucerit alte patru medalii de aur și una de argint.

Indiferent de starea fizică în care se va afla sportivul român este considerat principalul favorit la întrecerilor din America de Sud în cele două probe în care a demonstrat că nu are rivali nici dintre înotătorii experimentați.

46:86 este noul record mondial în proba de 100 metri liber, stabilit de David Popovici la Foro Italico

ADVERTISEMENT