Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Probleme pentru echipele din SuperLiga cu implementarea regulii „5+6”. Ce se întâmplă la FCSB, CFR Cluj, U Craiova sau Rapid

Regula 5+6 poate să aducă probleme pentru echipele din SuperLiga. Unele cluburi de tradiție nu pot implementa regula propusă de șeful FRF, Răzvan Burleanu.
18.12.2023 | 08:30
Probleme pentru echipele din SuperLiga cu implementarea regulii 56 Ce se intampla la FCSB CFR Cluj U Craiova sau Rapid
Regula 5+6 poate să aducă probleme pentru echipele din SuperLiga. Unele cluburi de tradiție nu pot implementa regula propusă de șeful FRF, Răzvan Burleanu.
ADVERTISEMENT

Federația Română de Fotbal vine cu o nouă regulă în fotbalul românesc. Răzvan Burleanu propune Regula 5+6 care să se aplice pentru primele 20 de echipe din România. Astfel, fiecare formație eligibilă, trebuie să aibă cel puțin 5 titulari care pot reprezenta România la nivel de echipă națională și toți trebuie să joace în toate cele 90 de minute. Altfel, vor exista penalități. Formațiile pot să aibă și rezerve eligibile pe care să le schimbe cu jucătorii deja introduși pe teren.

Probleme pentru echipele din SuperLiga cu implementarea Regulii 5+6

La FANATIK SUPERLIGA, Cristi Coste a analizat alături de invitații săi, Alin Buzărin, Robert Niță și Bănel Nicoliță, Regula 5+6. Aceștia au luat la rând echipele din campionat pentru a vedea în ce situație sunt echipele românești și dacă pot să implementeze regula propusă de Răzvan Burleanu. Moderatorul emisiunii și analiștii au ajuns la concluzia că există câteva formații de tradiție care nu pot respecta regula în acest moment.

ADVERTISEMENT

“La Rapid sunt Moldovan, Săpunaru, Iacob, Borza, Albu și Cristea. La FCSB sunt Târnovanu, Pantea, Olaru, Șut, Coman, Băluță și cei doi Popești (n.r. Octavian și Ovidiu Popescu), mai e și Crețu. La CFR Cluj sunt Sava, Matei Ilie, Camora, Deac, Manea, Bîrligea. Deci are și CFR-ul, are și Sepsi.

La Universitatea Craiova sun sigur că nu sunt probleme, chiar au. La FCU Craiova sunt Burău sau Popa, Negru, Chițu, Achim, Albu, Blănuță și aici sunt. Și la Petrolul ar fi probleme.

ADVERTISEMENT

Cam fiecare echipă trebuie să aibă 10 jucători, că mai apare o suspendare. La Dinamo, la Oțelul o să fie probleme, la UTA Arad și la FC Botoșani la fel. Oricum ar fi probleme dacă ar fi regulă, dar este bine că este o inițiativă 5+6″, a fost analiza lui Cristi Coste făcută împreună cu invitații săi de la FANATIK SUPERLIGA.

FRF cere mai mulți români pe teren

“Eu prima dată m-am speriat cum s-a speriat și Gigi Becali pentru că a zis că trebuie să fie 5 formați la nivel național în teren. Adică m-am speriat, trebuie să ai 5 fotbaliști și dacă schimbi trebuie să bagi tot unul eligibl în locul lui.

ADVERTISEMENT

Dar, până la urmă se pare că nu e chiar așa. Desigur, nu e o idee rea, acum la orice regulă sunt și reguli de aplicare. Dacă la U21 pierzi meciul cu 0-3, aici zic că vor veni cu sancțiuni financiare asupra academiilor. Cred că nu e bună formularea.

Uitați-vă că așa e în cupele europene, dar nu îi impune în teren în Champions League. Vezi lista de rezerve de la City, vezi vreo 4–5 pe care îi știi după care vezi niște numere de troleibuze și ăia sunt formați la nivel național. CFR avea mari probleme, punea jucători de la centru acolo, dar nu se punea problema să îi bage cu Celtic”, a declarat Alin Buzărin.

ADVERTISEMENT

Cluburile vor primi sancțiuni financiare în cazul în care se vor abate de la regulă

Conform deciziei, cluburile vor fi obligate să alinieze în teren cel puțin 5 jucători care să fie eligibili pentru a reprezenta naționalele României pe întreaga durată a partidei. Sancțiunile pentru nerespectarea noii reguli vor varia în funcție de gravitatea abaterii. Cluburile care nu vor îndeplini condițiile impuse vor fi pasibile de penalizări financiare.

“Gândește-te că pentru o echipă care au un buget de 5-6 milioane pe an și sunt multe, regula asta poate însemna un milion plus. Poate CFR, Rapid, FCSB, se pot lipsi, dar celelalte, sunt 10 echipe pentru care milionul acesta e aur. 

Eu cred că e o idee nu bună, ci foarte bună. Și vine într-un moment foarte bun pentru toată lumea. Vii pe un fond de entuziasm care s-au calificat. La echipele mici cu Pancu și Curelea se mișcă, vine într-un moment bun în care să sprijine fotbalului.

Să vezi acum ce o să crească prețul la jucători eligibili. O să ceară cluburile 4 jucători. Nu că să scrii pe foaie, trebuie să îi ai în teren. Jucătorii tineri valoroși vor avea preț. Președinții care au avut o strategie bună și au investit în limitele posibilităților vor avea succes”, a declarat Robert Niță.

FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI este în direct în fiecare zi de luni, marți și vineri, de la ora 10:30, pe site-ul nostru. Emisiunea va fi în premieră de la ora 17:30 și pe canalul de YouTube, dar și pe pagina de Facebook.

Reacții după anunțul făcut de Răzvan Burleanu cu Regula 5+6

ADVERTISEMENT
Gigi Becali a pus mâna pe telefon și-a sunat direct: „Se uită ăia...
Gigi Becali a pus mâna pe telefon și-a sunat direct: „Se uită ăia la tine ca oile în țarc la cioban” » Dezvăluiri din culise: „Omul ăsta mi-a salvat viața”
Radu Drăgușin nu ”scapă” de Bayern Munchen! Anunțul venit din Anglia
Radu Drăgușin nu ”scapă” de Bayern Munchen! Anunțul venit din Anglia
Cât câștigă pe zi un livrator de mâncare, în București. „Ies de la...
Cât câștigă pe zi un livrator de mâncare, în București. „Ies de la 12 și stau până seara la 12-1”
Gigi Becali: „Mi-a zis ginerele meu: «Băi tată, a venit un evreu și...
Gigi Becali: „Mi-a zis ginerele meu: «Băi tată, a venit un evreu și a cumpărat 10 case». L-am întrebat: «Cum a cumpărat atâtea?», și el mi-a spus așa”
INFOGRAFICE Unde gasesti apartamente sub 50.000 euro în București. Topul zonelor
INFOGRAFICE Unde gasesti apartamente sub 50.000 euro în București. Topul zonelor
De câte telefoane e nevoie pentru a obţine 35 kg de aur şi...
De câte telefoane e nevoie pentru a obţine 35 kg de aur şi 350 kg de argint. Românii le păstrează sau le aruncă la gunoi
Femeia care nu i-a lăsat bacșiș coafezei pentru cele 7 ore de muncă,...
Femeia care nu i-a lăsat bacșiș coafezei pentru cele 7 ore de muncă, deși i-a plăcut rezultatul. „I-am dat banii și ea a început să-i numere“ VIDEO
Oamenii de afaceri recunosc că au greşit oferind salarii prea mici românilor care...
Oamenii de afaceri recunosc că au greşit oferind salarii prea mici românilor care au ales să plece la muncă în străinătate
S-a aflat data exactă când va pieri omenirea. Isaac Newton a lansat predicția...
S-a aflat data exactă când va pieri omenirea. Isaac Newton a lansat predicția despre sfârșitul lumii
Traian Băsescu n-a mai răbdat: Se rupe sufletul în mine
Traian Băsescu n-a mai răbdat: Se rupe sufletul în mine
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la cinci luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la cinci luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Oana Matache și Radu Siffredi, anunţ după doar un an de relație
Oana Matache și Radu Siffredi, anunţ după doar un an de relație
Experimentul din România pe care Europa îl urmărește cu interes. „Zona va deveni...
Experimentul din România pe care Europa îl urmărește cu interes. „Zona va deveni mai atractivă”
Ce nume inedite aveau dacii. Unul dintre ele este purtat și astăzi de...
Ce nume inedite aveau dacii. Unul dintre ele este purtat și astăzi de o mulțime de femei