Fotbal intern

Probleme pentru Edi Iordănescu! Un titular de la CFR s-a accidentat înaintea meciului cu Chindia. Exclusiv

01.02.2021 | 12:27
Probleme pentru Edi Iordanescu Un titular de la CFR sa accidentat inaintea meciului cu Chindia Exclusiv
ADVERTISEMENT

Andrei Burcă, fotbalistul cu cele mai multe meciuri în acest sezon pentru CFR s-a accidentat și ratează partida cu Chindia. Edi Iordănescu este obligat să improvizeze în defensivă.

Andrei Burcă a jucat în 16 din cele 19 meciuri ale campioanei în acest sezon de Liga 1 și este cel mai utilizat fundaș. FANATIK a aflat că fotbalistul s-a accidentat în timpul unui antrenament și va fi indisponibil pentru partida din această seară, de la Ploiești.

ADVERTISEMENT

Accidentarea stoperului vine într-un moment nepotrivit, în care echipa ardeleană tocmai începuse să practice un fotbal de calitate. În plus, Chindia este neînvinsă în Liga 1 de opt partide, iar pe teren propriu nu a mai pierdut din 23 noiembrie. Dâmbovițenii au înscris cel puțin un gol în fiecare din ultimele cinci jocuri de acasă.

Ce a decis Iordănescu

Conform informațiilor FANATIK, Edi Iordănescu va aborda meciul de la Ploiești cu Ben Youssef și cu Vinicius în centrul defensivei. Vinicius este un fotbalist care a confirmat, fiind punct fix în apărare, în perioada în care echipa era antrenată de Dan Petrescu.

ADVERTISEMENT

De partea cealaltă, Ben Youssef are un singur meci în vișiniu, în victoria CFR-ului, la Mediaș, cu FC Hermannstadt, atunci când a făcut pereche în axul central al liniei defensive cu accidentatul Burcă.

Cealaltă opțiune a antrenorului Iordănescu este Mateo Susic. Bosniacul este un fotbalist polivalent și a mai jucat în centrul apărării.

ADVERTISEMENT

Statistica e de partea ardelenilor

De când a revenit în Liga 1, Chindia a înfruntat CFR-ul de cinci ori. Niciodată nu s-au impus dâmbovițenii, iar primul punct în întâlnirile directe l-au obținut abia anul trecut, când au remizat, scor 0-0, chiar în Gruia.

Chindia traversează o perioadă foarte bună în campionat fiind pe loc de play-off înaintea înfruntării cu campioana ultimilor trei ani. Ultimul meci pierdut de trupa lui Emil Săndoi datează tocmai din noiembrie anul trecut. Atunci Chindia a pierdut, acasă, 1-2 cu Sepsi.

ADVERTISEMENT

Aceleași cifre le regăsim și în dreptul CFR-ului. Ultimul eșec l-a înregistrat tot în noiembrie, iar în ultimele opt etape, echipa a obținut șase victorii și a terminat la egalitate partidele cu Astra și Universitatea Craiova, ambele pe teren propriu.

ADVERTISEMENT