Fotbal intern

Probleme pentru fotbaliștii din Liga 1 din cauza frigului: “Îți crapă plămânii la minus 10 grade”

19.01.2021 | 11:58
Probleme pentru fotbalistii din Liga 1 din cauza frigului Iti crapa plamanii la minus 10 grade
ADVERTISEMENT

Valul de frig care s-a instalat în țară le-a creat probleme multor jucători din campionatul României, nevoiți să evolueze pe terenuri înghețate, la temperaturi mult sub zero grade. “Îți crapă plămânii la minus 10 grade”, crede Grigore Sichitiu. 

Invitat în această dimineață la GSP Live, Grigore Sichitiu (72 de ani), fostul președinte de la Rapid,  a fost supărat din cauza reluării Ligii 1 prea din timp, considerând că exprimarea fotbaliștilor este afectată de condițiile meteorologice geroase din țară.

ADVERTISEMENT

„E prima dată când fotbalul românesc începe în prima parte a lunii ianuarie, niciodată nu s-a mai întâmplat așa. Bioritmul jucătorilor nu poate fi întors cu cheia. Niciodată jucătorii nu au jucat în asemenea condiții. Ei nu sunt ruși!

Jucătorii din Liga 1 au mari probleme din cauza temperaturilor scăzute

Sunt mulți jucători care s-au accidentat din cauza terenului și timpului. Ei nu se pot pregăti corespunzător fiindcă e foarte frig. Nu poți să faci acumulări fizice la minus 10 grade, îți crapă plămânii! Ca să te duci să te pregătești în Siberia, trebuie să ai un organism adaptat, iar jucătorii noștri nu sunt adaptați la așa ceva. După ce că fotbalul nostru suferea din punct de vedere tehnico-tactic, din cauza lipsei de pregătire au scăzut mult și realizările.

ADVERTISEMENT

Nivelul jocurilor a scăzut foarte mult. Fotbaliștii nu se pot ține pe picioare, fotbalul e și mai sărac într-o asemenea perioadă. Nu răspunde nimeni, pentru că oamenii care conduc Federația n-au niciun fel de treabă cu acest nivel! Un asemenea mod de lucru nu are cum să ajute fotbalul”, a declarat Sichitiu pentru sursa citată.

În timpul duelului dintre Sepsi și CFR Cluj, terminat 0-1, termometrele arătau și -10 grade. Însă temperatura resimțită era și mai scăzută. -16 grade, anunțau site-urile de specialitate la ora începerii partidei. Săptămâna trecută, mai mulți căpitani ai cluburilor din campionatul României le-au cerut celor de la AFAN (Asociația Fotbaliștilor Amatori și Nonamatori din România) să-i solicite deținătorului drepturilor TV amânarea cu câteva zile a meciurilor din runda cu numărul 17.

ADVERTISEMENT

Meciurile din etapa cu numărul 17 a campionatului

În urma demersului AFAN, deținătorul drepturilor de televizare a fost de acord cu modificarea programului, iar ora unor meciuri a fost devansată.

Șase partide s-au jucat până acum din runda cu numărul 17 a Ligii 1. Chindia a câștigat în deplasare contra lui Dinamo cu 1-0. FC Argeș a remizat 1-1 cu Gaz Metan Mediaș. CFR a câștigat la Sfântu Gheorghe împotriva lui Sepsi (1-0). Gazdele au avut și un om eliminat. Academica Clinceni și Hermannstadt au încheiat nedecis (0-0).

ADVERTISEMENT

Ieri au fost două meciuri. FC Botoșani s-a impus cu 1-0 contra lui Poli Iași, iar Astra și Craiova au remizat, 1-1. Astăzi se vor juca ultimele două partide ale rundei. De la ora 17:00 se vor înfrunta FC Voluntari și UTA Arad. De la ora 20:00, Viitorul lui Gică Hagi va primi vizita liderului FCSB.

ADVERTISEMENT