Sport

Probleme pentru Istvan Kovacs. Cel mai apreciat arbitru român, implicat într-un scandal după ultimul său meci din Conference League

Istvan Kovacs (37 de ani) e implicat în mijlocul unui scandal după ultimul meci arbitrat în cupele europene. Levski Sofia l-a reclamat pe „central” la UEFA.  
13.08.2022 | 15:47
Probleme pentru Istvan Kovacs Cel mai apreciat arbitru roman implicat intrun scandal dupa ultimul sau meci din Conference League
Probleme pentru Istvan Kovacs. Cel mai apreciat arbitru român, implicat într-un scandal după ultimul său meci din Conference League. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Istvan Kovacs (37 de ani) a fost reclamat la UEFA după ce Levski Sofia a fost elminată din preliminariile UEFA Europa Conference League. Bulgarii sunt foc și pară pe „centralul” din Carei.

Levski Sofia l-a reclamat la UEFA pe Istvan Kovacs. Arbitrul e implicat într-un scandal

Levski Sofia a reprezentat una dintre surprizele neplăcute din preliminariile Conference League. Bulgarii au fost eliminați de maltezii de la Hamrun, în deplasare, la loviturile de departajare. Meciul a fost oficiat de cel mai apreciat arbitru român.

ADVERTISEMENT

Bulgarii acuză că atunci când maltezii au reluat jocul de la mijlocul terenului, atacantul Dodo se afla în jumătatea de teren a bulgarilor, fapt nepermis de regulament. Kovacs și brigada sa, din care au mai făcut parte asistenții Vasile Marinescu și Ovidiu Artene, nu au remarcat și au permis reluarea partidei.

Dodo, în jumătatea terenului lui Levski la reluarea jocului. FOTO: Sportal.bg

Conform sportal.bg, conducăoriii bulgarilor au depus o plângere la UEFA, cerând rejucarea meciului din cauza greșelii făcute de Kovacs și brigada sa.

ADVERTISEMENT

„Vă informăm că vineri 12 august, în termenul de 24 de ore, o echipă aflată sub conducerea directorului executiv Ivaylo Ivkov a depus un protest la UEFA solicitarea reluării meciului cu Hamrun, după o analiză atentă a cazului.

Au fost prezentate dovezile necesare privind o încălcare gravă a regulilor, comisă de arbitrul principal și asistenții săi, care a influențat rezultatul meciului. Cazul urmează să fie examinat de urgență de către Comitetul de Etică și Disciplină al UEFA”, se arată în comunicatul Levski.

ADVERTISEMENT

Kovacs, probleme și în SuperLiga cu FC U Craiova

Levski Sofia nu este singura echipă pe care a supărat-o Istvan Kovacs. „Centralul” din Carei s-a pus rău cu FC U Craiova 1948, club patronat de Adrian Mititelu. Finanțatorul a luat foc după ce formația sa a pierdut derby-ul orașului cu Universitatea. Comisia Centrală a Arbitrilor a sărit însă în apărarea lui Kovacs.

„Viciere de rezultat! Lucrurile se complică! Dețin informația că arbitrul VAR a comunicat lui Kovacs faptul că Bahassa nu a lovit mingea cu mâna, prin urmare nu a fost penalty.

ADVERTISEMENT

Deși a fost avertizat, Kovacs a ignorat complet!”, au acuzele făcute de Adrian Mititelu într-o postare pe contul personal de Facebook.

ADVERTISEMENT