Fotbal intern

Probleme pentru Ovidiu Popescu la FCSB. Va fi folosit doar când e nevoie de fundași. Exclusiv

30.10.2020 | 14:41
Probleme pentru Ovidiu Popescu la FCSB Va fi folosit doar cand e nevoie de fundasi Exclusiv
Ovidiu Popescu © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Ovidiu Popescu, 26 de ani, și-a pierdut postul de titular la FCSB. Mijlocașul pe care Gigi Becali îl alinta „Lampard” la un moment dat va fi folosit de către staff-ul tehnic doar dacă echipa va avea nevoie de el în defensivă, fundaș central sau fundaș dreapta.

FANATIK a aflat că mijlocașului îi va fi foarte greu să mai joace titular în linia de trei jucători de la mijlocul terenului, după recuperările de ultimă oră de la echipă. De fapt, acolo este o bătălie a 4-5 jucători pe un singur post, pentru că două dintre ele, Florin Tănase și Darius Olaru, par bătute în cuie.

ADVERTISEMENT

Ovidiu Popescu și-a pierdut postul de titular la FCSB și va intra din primul minut doar când e nevoie de el în defensivă

Ultima pauză din Liga 1, provocată de meciurile echipelor naționale de la începutul lunii octombrie, nu i-a picat deloc bine lui Ovidiu Popescu, unul dintre titularii de bază de la FCSB.

Chiar înainte de întrerupere făcuse un meci consistent în derby-ul cu Dinamo, fiind integralist și dând asist-ul la golul lui Iulian Cristea. De fapt, această pasă de gol a fost singura sa realizare ofensivă din acest sezon.

ADVERTISEMENT

După reluarea campionatului, Ovidiu Popescu a avut o prestație modestă în prima repriză a meciului cu Academica Clinceni, fiind înlocuit la pauză cu Ovidiu Perianu. Nu era ceva ieșit din comun. Dar în recenta partidă cu Hermannstadt, el a rămas pe bancă, Petrea preferându-l pe Simion. Ovidiu Popescu a intrat pe final, în minutul 81, în locul lui Vali Crețu, jucând fundaș dreapta.

FANATIK a aflat că Ovidiu Popescu va fi destul de rar titular în viitorul apropiat, și doar atunci, probabil, când va fi nevoie de un om cu experiență în zona defensivă: fie ca fundaș dreapta, fie ca stoper!

ADVERTISEMENT

Darius Olaru revine ca titular în Chindia Târgoviște – FCSB, după ce i-a expirat suspendarea de trei etape

Staff-ul tehnic al celor de la FCSB are creionată strategia pentru meciurile următoare. Vestea bună pentru „roș-albaștri” este revenirea lui Darius Olaru, căruia i-a expirat suspendarea de trei etape primită după eliminarea din Iași – FCSB 5-2.

Darius Olaru se va întoarce printre titulari chiar la meciul din runda următoare, cu Chindia, meci care se va disputa la Giurgiu. Olaru va juca în linia de mijloc alături de Florin Tănase, urmând să se ia o decizie în privința celui de-al treilea jucător din acea zonă. Staff-ul are de ales între Vână, și el în revenire de formă, Simion, Oaidă, Perianu sau Ovidiu Popescu.

ADVERTISEMENT

Ovidiu Popescu, alintat „Lampard” de Gigi Becali, dar și ironizat de patron acum câteva luni: „Voi vă dați seama ce-a ajuns FCSB?”

Schimbarea probabilă a statutului lui Ovidiu Popescu la FCSB ar putea avea legătură cu o analiză mai atentă a jocului echipei din ultimele meciuri. Ovidiu Popescu este un tip muncitor, dedicat, care a fost de acord să joace chiar și fundaș stânga, recent, când i s-a cerut.

Contribuția mijlocașului la jocul ofensiv al celor de la FCSB este destul de limitată, conform cifrelor analizate de staff. Dovadă și singura pasă de gol oferită în meciul cu Dinamo din cele 7 apariții ale sale în acest sezon.

Dacă imediat după venirea sa la FCSB de la Timișoara Gigi Becali îl alinta „Lampard”, în timp părerea patronului s-a schimbat. Pe finalul sezonului anterior, Becali l-a ironizat pe mijlocaș cu o declarație clară. „Voi vă dați seama unde a ajuns FCSB dacă Ovidiu Popescu a ajuns să fie cel mai bun de la noi?”, spunea Gigi despre fostul său preferat.

  • 200.000 de euro a plătit FCSB celor de la ACS Poli Timișoara acum patru sezoane pentru a-l semna pe Ovidiu Popescu
  • 750.000 de euro este cota actuală a mijlocașului care are contract cu FCSB până în iunie 2022

  • (P) Cota BETANO pentru Chindia – FCSB: 1,68 este cota pentru „peste 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT