Fotbal international

Probleme pentru Pep Guardiola înainte de startul noului sezon. Două vedete de la Manchester City au coronavirus!

07.09.2020 | 13:55
Probleme pentru Pep Guardiola inainte de startul noului sezon Doua vedete de la Manchester City au coronavirus
ADVERTISEMENT

Cu doar două săptămâni înainte de primul meci oficial din noul sezon de Premier League, echipa lui Pep Guardiola a fost lovită de probleme de ordin sanitar. Două vedete de la Manchester City au coronavirus, conform ultimelor teste efectuate de trupa de pe Etihad. Este vorba despre francezul Aymeric Laporte și algerianul Riyad Mahrez.

Pentru Manchester City, noul sezon se anunță a fi unul de foc, în condițiile în care presiunea de pe umerii lui Pep Guardiola este tot mai mare ca urmare a încă unui eșec în Uefa Champions League. Cetățenii au fost eliminați de Olympique Lyon în sferturi, iar managerul catalan a ajuns la patru sezoane consecutive la City în care nu a reușit să depășească faza sferturilor în cea mai importantă competiție din Europa.

ADVERTISEMENT

Și în Premier League există o revanșă de luat pentru Pep și compania, după ce Liverpool a câștigat en-fanfare titlul în sezonul recent încheiat. Doar că City ar putea avea de înfruntat și concurența lui Chelsea, Arsenal, Manchester United sau Tottenham, formații care au și ele planuri mari pentru noua stagiune. La Arsenal, ar putea primi șanse și tânărul român Cătălin Cîrjan, un mijlocaș de doar 17 ani.

Ce se întâmplă cu Mahrez și Laporte, cele două vedete de la Manchester City care au coronavirus

Oameni de bază în trupa lui Guardiola, Mahrez și Laporte au fost testați pozitiv cu coronavirus, însă nu prezintă niciun fel de simptome. Totuși, clubul din Manchester a anunțat pe site-ul oficial că jucătorii sunt deja în auto-izolare, conform protocolului stabilit de Premier League și Guvernul Britanic.

ADVERTISEMENT

În vârstă de 29 de ani, Riyad Mahrez a fost transferat de City în 2018, de la Leicester și a adunat deja 60 de meciuri în tricoul bleu. Văzut de Guardiola drept un om esențial pentru echipa sa, Mahrez a înscris de 18 ori pentru City în Premier League pe parcursul celor două sezoane petrecute pe Etihad Stadium.

Aymeric Laporte este un fundaș central în vârstă de 26 de ani care a fost adus de Guardiola de la Athletic Bilbao, la începutul lui 2018. Dublu campion al Angliei cu City, francezul are doar 59 de meciuri jucate în Premier League, fiind deseori afectat de accidentări. Totuși, el este un fundaș extrem de apreciat, inclusiv de către Guardiola.

ADVERTISEMENT

Cazurile de la Manchester City apar după ce și la Liverpool a fost depistat un jucător bolnav de coronavirus. Este vorba despre grecul Kostas Tsimikas, fundașul stânga adus chiar în această vară de Jurgen Klopp pe Anfield pentru a-i face concurență lui Robertson.

Ce se întâmplă cu debutul lui Manchester City in Premier League?

Debutul noului sezon al Premier League este programat să aibă loc în data de 12 septembrie, odată cu partida dintre Fulham și Arsenal. În aceeași zi ar fi trebuit să joace și Manchester City, însă Guardiola și ai săi au obținut o amânare din partea FA, ca urmare a parcursului din Champions League.

ADVERTISEMENT

Astfel, primul meci din noul sezon pentru Manchester City va fi cel contra lui Wolverhampton, programat pentru data de 21 septembrie, adică peste fix două săptămâni. În aceeași zi vor putea ieși din auto-izolare Mahrez și Laporte, însă cel mai probabil Guardiola se va putea baza pe ei de abia cu ocazia meciului contra lui Leicester, programat pentru 27 septembrie.

Guardiola va avea, cu certitudine, nevoie să se poată baza cât mai repede pe toți fotbaliștii săi, mai ales că startul din Premier League se anunță a fi unul foarte greu pentru formația de pe Etihad. City le va înfrunta pe Wolverhampton, Leicester, Leeds și Arsenal în primele patru meciuri pe care o să le joace!

Ce spune protocolul din Premier League cu privire la cazurile de coronavirus?

Dacă organizatorii diverselor competiții fotbalistice europene au fost surprinși la debutul pandemiei și s-a ajuns să existe multe partide amânate, pentru sezonul 2020-2021 oficialii nu vor să mai accepte niciun compromis. Și în Premier League, obiectivul principal este acela ca meciurile să se dispute, chiar și în condițiile unor probleme sanitare grave apărute la cluburi.

Astfel, conform Daily Mail, cluburile din Premier League vor trebui să joace partidele chiar dacă la club apare un focar de coronavirus. Protocolul este destul de asemănător cu cel stabilit de UEFA pentru meciurile internaționale.  Singura condiție necesară este aceea ca măcar 14 fotbaliști să fie apți de joc, printre care și un portar.

Federația din Anglia consideră că întreaga responsabilitate pentru eventualele cazuri apărute le revine cluburilor, care trebuie să își controleze jucătorii și să nu le permită să se expună la situații ce i-ar putea determina să intre în carantină. De asemenea, protocolul recomandă cluburilor să utilizeze orice tânăr care a adunat măcar un minut la seniori, dacă jucătorii de bază devin indisponibili din cauza pandemiei.

Ediția 2020-2021 a Premier League este programată să se încheie în data de 23 mai 2021, însă există și posibilitatea ca sezonul să fie extins până în data de 15 august, însă numai în caz de forță majoră.

ADVERTISEMENT