News

Probleme pentru Poliția Locală din București. Procurorii DNA fac percheziții la mai multe departamente

Procurorii DNA au descins în această dimineață la Poliția Locală din București, fiind vizat modul în care au fost achiziționate mai multe uniforme.
30.01.2023 | 09:50
Probleme pentru Politia Locala din Bucuresti Procurorii DNA fac perchezitii la mai multe departamente
Poliția Locală, vizitată de DNA. Foto: GDS.ro
ADVERTISEMENT

DNA face percheziții la la Direcția Economică și Direcția Logistică, la Serviciul Juridic și Serviciul Resurse Umane. În vizorul DNA a intrat modul în care au fost achiziționate mai multe uniforme noi pentru polițiștii locali.

Percheziții DNA la sediul Poliției Locale din București

Acestea ar fi fost plătite, dar nu au mai ajuns niciodată în posesia polițiștilor. Totodată, conform Stiripesruse, procurorii DNA mai fac percheziții la IPJ Călărași.

ADVERTISEMENT

Pe cale oficială, DNA a confirmat informațiile prin intermediul unui comunicat de presă publicat pe site-ul oficial al instituției.

”Ca răspuns la solicitările formulate de reprezentanți ai mass media, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele:

ADVERTISEMENT

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate celor de corupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în perioada 2022-2023, în legătură cu încheierea unor contracte de achiziție publică privind achiziționarea unor echipamente pentru dotarea poliției locale și a poliței naționale.

În cursul zilei de 30 ianuarie 2023, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare în cinci locații, situate pe raza municipiului București și a județului Călărași, din care trei sunt sedii ale unor instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale.

ADVERTISEMENT

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, au transmis reprezentanții DNA.

ADVERTISEMENT

Gazeta de Sud menționa în urmă cu trei zile că Poliția Locală Craiova a cheltuit anul trecut pentru achiziția de uniforme noi 334.046 de lei, cu toate că această instituție nu este vizată de percheziția de astăzi. Chiar și așa, până când DNA va anunța oficial care e prejudiciul cauzat, e de așteptat ca acesta să fie considerabil.

ADVERTISEMENT
Tags: