Sport

Probleme pentru Rapid înaintea derby-ului cu FCSB: „Avem foarte mulți accidentați. Vor fi mulți juniori pe teren”. Video

Rapid joacă miercuri, de la ora 20:30, pe Arena Națională, împotriva FCSB, în deplasare, în etapa a 20-a a Ligii 1, dar antrenorul Mihai Iosif are probleme în alcătuirea echipei.
14.12.2021 | 16:00
Probleme pentru Rapid inaintea derbyului cu FCSB Avem foarte multi accidentati Vor fi multi juniori pe teren Video
ADVERTISEMENT

Cel mai interesant meci al etapei a 20-a din Casa Pariurilor Liga 1 va avea loc miercuri, de la ora 20:30, pe Arena Națională din București. Ocupanta locului 2, FCSB, va primi replica Rapidului, care se află pe locul 4, dar diferența de puncte dintre cele două este uriașă, 12.

Mihai Iosif este nemulțumit că niciun rapidist accidentat nu poate fi recuperat

Antrenorul oaspeților, Mihai Iosif, a declarat, în conferința de presă de dinaintea partidei, că meciul se anunță foarte dificil pentru elevii lui. „Este un derby de tradiție al fotbalului românesc pe care îl tratăm cu maximă seriozitate și sperăm să ne ridicăm la înălțimea așteptărilor.

ADVERTISEMENT

Este cel mai greu moment al sezonului, nu pentru că jucăm cu FCSB, ci pentru că avem foarte mulți accidentați. Nu vrem să căutăm aliburi sau scuze, veți vedea că vom avea foarte mulți juniori, dar sper ca cei care vor intra pe teren să dea totul pentru culorile clubului.

Nu-și revine nimeni, de o perioadă mai lungă. Luăm pas cu pas, fiecare meci, și ne dorim maximum. Vedem și ce putem. Suntem peste tot acasă, nu știm prea multe despre când vom reveni în Giulești, dar sperăm ca în primăvară să jucăm acolo.

ADVERTISEMENT

Când este vorba de rivalitate, nu contează locul din clasament”, a declarat Mihai Iosif.

Mihai Iosif nu poate apela la Grigore, Hlistei, Ioniță sau Carnat

Lista jucătorilor indisponibili de la Rapid este lungă, iar pe ea se află Dragoș Grigore, Cătălin Hlistei, Alexandru Ioniță, Nicolae Carnat sau Saifeddine Alami. Cei care îi vor înlocui sunt puști care nici măcar nu au împlinit 19 ani: Alexandru Despa, Luca Florică, Cristian Ignat, Rareș Ilie, Ștefan Pănoiu sau Ciprian Popescu.

O victorie ar însemna 6 puncte. Mai adăugăm puncte pentru a ne atinge obiectivul. FCSB este o echipă bună, are copii talentaţi. Noi trebuie să ne apropiem victoria.

ADVERTISEMENT

Nu putem să ne antrenăm să evităm penalty-urile pentru echipele adverse. Dar dacă arbitrul consideră că este penalty, nu avem ce face. Nu stăm să analizăm cum cad jucătorii de la FCSB în careu. Putem să fim atenți să evităm situațiile. Ar trebui să facem antrenament împreună și este mai greu”, a spus, la rândul lui, căpitanul Cristi Săpunaru.

Noi trebuie să ajutăm tinerii nu să le dăm în cap, susține Cristi Săpunaru

Cel mai experimentat jucător din lotului Rapidului așteaptă galeria alb-vișinie la meci. „S-au pus la vânzare 6.000 de bilete. Lumea abia așteaptă să vină să vadă fotbal, după perioada asta de pandemie.

ADVERTISEMENT

Mai ies unii şi spun că lasă de dorit campionatul. Sunt chestii care dăunează fotbalului. Noi trebuie să ajutăm tinerii nu să le dăm în cap”, a mai spus căpitanul Rapidului.

Întrebat dacă va mai juca la echipa națională, Spunaru a dorit să clarifice lucrurile definitiv. „Sunt atâți jucători tineri și talentați la Rapid care pot să joace la echipa națională. Nu văd de este nevoie să mă întrebați dacă revin la prima reprezentativă.

Am spus-o de multe ori și cred că lucrurile sunt clare. Noi știu ce să mai căutăm noi, mai în vârstă, la națională. Trebuie să aibă și tinerii o șansă. Dacă vine Dan Petrescu la echipa națională sigur nu o să mai fiu convocat”, a explicat el.

Cristi Săpunaru susține că trebuie să fii agresiv ca să poți recupera mingea

Înaintea confruntării, patronul FCSB, Gigi Becali, a atras atenția asupra felului în care evoluează jucătorii Rapidului. „Ei vor fi foarte agresivi, îl rog pe arbitru să își facă datoria, să fie atent și să jucăm fotbal. Vreau să jucăm cum văd în Europa.

Nu vreau lupte greco-romane și nu vreau cotonogeală. Și trebuie să câștigăm neapărat jocul ăsta. Eu nu consider pierdut nici meciul tur. Ne-am dat un autogol (n.r. – Paulo Vinicius, în minutul 40), dar am controlat jocul. Eu sper să controlăm jocul și să marcăm, de data asta, noi” – Gigi Becali, la Pro X.

În replică, Săpunaru a spus că fotbalul se joacă agresiv. „Alergăm după mingea aia și preferăm să stea la noi decât la ei. Și trebuie să fii agresiv ca să poți să o recuperezi, nu?

Presupun că și ei vor juca agresiv, nu numai noi. Va fi un meci frumos. Sper. Îmi doresc să fie un meci frumos pe care, la sfârșit, să îl câștigăm noi”, a declarat căpitanul Rapidului, care a recunoscut că și-ar dori un meci de retragere cu FC Porto.

Meciul tur, care a avut loc tot pe Arena Națională, în etapa a 5-a a Ligii I, a fost prima partidă directă după o pauză de 6 ani. FCSB putea egala în minutul 90+4, dar Moldovan a scos de sub transversală mingea trimisă de Tănase din lovitură liberă.

ADVERTISEMENT