News

Probleme pentru românii care revin în țară. Cozi imense de oameni şi scandal la Vama Nădlac. Reacţia Poliţiei de Frontieră Update şi VIDEO

17.05.2020 | 13:38
Probleme pentru romanii care revin in tara Cozi imense de oameni si scandal la Vama Nadlac Reactia Politiei de Frontiera Update si VIDEO
ADVERTISEMENT

Probleme pentru românii care revin în țară în aceste zile, după ce timpul de așteptare la granița cu Ungaria a ajuns la peste 6 ore în acest weekend.

UPDATE, ora 13.39: Mii de români s-au înghesuit să plece sau să revină din ţară la Vama Nădlac, iar în aceste momente nu se mai respectă nicio formă de distanţare socială, după cum se poate vedea din imaginile de mai jos. Poliţiştii de frontieră se plâng că sunt înjuraţi de oameni şi că aceştia nu vor să înţeleagă că trebuie să urmeze procedurile instituite pentru combatarea epidemiei.

ADVERTISEMENT

“Reamintim că, în continuare, la intrarea in țară în punctele de trecere a frontierei se fac verificări pentru toate persoanele care se prezintă la control şi sosesc dintr-o călătorie internaţională, conform listei actualizate de Institutul de Naţional de Sănătate Publică.

Formalitățile de frontieră necesită un timp mai mare de procesare ca urmare a faptului că pe lângă controlul specific la intrarea în țară, persoanele sunt preluate de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publica pentru completarea declaraţiei pe proprie răspundere și efectuarea triajului epidemiologic în vederea stabilirii măsurilor obligatorii de izolare/carantină la locuinţă sau carantină instituţionalizată.

ADVERTISEMENT

Noi la muncă pentru voi, voi ne înjurați pe noi!”, se arată într-un comunicat al Sindicatului Europol.

Distanțare socială exemplară la NădlacAm trăit cu toții două luni în starea de urgență unde distanțarea socială a fost elementul de bază pentru a face față epidemiei de coronavirus. Dacă în această perioadă s-a înțeles cât de importantă e această măsură, fix la două luni, începând de ieri punctele de trecere a frontierei din vestul țării au fost luate cu asalt de zeci de mii de cetățeni români care se întorc în România.Colegii noștri, polițiștii de frontieră aflați în prima linie, lucrează la capacitate maximă, nu ies din ghișeele de control cu orele pentru a merge la toaletă sau să bea apă, pentru ca cei sosiți în țară să poată fi verificați cât mai repede. În schimb, colegii noștri au fost întâmpinați cu ”aplauze” de către diasporeni cu mesajul : ”HOȚII, HOȚII”. Da, colegii noștri sunt hoți pentru că sunt în prima linie și riscă să fie infectați cu virusul COVID-19, sunt hoți pentru că timp de 12 ore nu apucă să meargă să servească masa pentru ca pasagerii să beneficieze de formalitățile de intrare în țară și sunt hoți pentru că zilnic sunt huiduți de cetățenii care au doar drepturi.Nu vrem să ne gândim nicio secundă la riscul epidemiologic care s-a creat în puctele de trecere a frontierei din vestul țării unde nu se respectă distanțarea socială, cetpțenii îmbulzindu-se la cozi incomensurabile și de asemenea, aceștia nu poartă echipamente de protecție. Crearea unui focar de infecție este iminent ceea ce poate duce la crearea unui nou focar de tip ”Suceava”.Reamintim că, în continuare, la intrarea in țară în punctele de trecere a frontierei se fac verificări pentru toate persoanele care se prezintă la control şi sosesc dintr-o călătorie internaţională, conform listei actualizate de Institutul de Naţional de Sănătate Publică (http://www.cnscbt.ro/index.php/liste-zone-afectate-covid-19/1730-lista-zone-afectate-15-05-2020/file). Formalitățile de frontieră necesită un timp mai mare de procesare ca urmare a faptului că pe lângă controlul specific la intrarea în țară, persoanele sunt preluate de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publica pentru completarea declaraţiei pe proprie răspundere și efectuarea triajului epidemiologic în vederea stabilirii măsurilor obligatorii de izolare/carantină la locuinţă sau carantină instituţionalizată.Noi la muncă pentru voi, voi ne înjurați pe noi!

Posted by Sindicatul Europol on Sunday, May 17, 2020

UPDATE, 17 mai, ora 10:34. Aglomerația de la trecerea de frontieră Nădlac a continuat toată noaptea de sâmbătă spre duminică. Mii de români au aşteptat la coadă şi peste 10 ore ca să intre în ţară, în timp ce alţii făceau cozi ca să plece la muncă, în străinătate.

ADVERTISEMENT

Și la această oră se înregistrează timpi mari de aşteptare la intrarea în ţară din Ungaria, atât prin PTF Nădlac, cât şi la Nădlac II şi Borş. Vezi AICI situația în timp real la granițele dinspre Ungaria.


Știrea inițială: 17 mai, ora 9:55

Probleme pentru românii care revin în țară. Timpul de așteptare a ajuns la 6 ore la granița cu Ungaria

Punctele de trecere al frontierei dintre România și Ungaria continuă să aducă bătăi mari de cap cetățenilor aflați în tranzit în această perioadă a pandemiei de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Nu numai la ieșirea din țară se întâmpină mari probleme, ci și pe sensul invers. Astfel, în continuare se înregistrează intervale mari de aşteptare la intrarea în ţară din Ungaria, atât prin PTF Nădlac, cât şi la Nădlac II şi Borş. La PTF Nădlac.

Conform Știripesurse, timpul de aşteptare estimat este de 480 de minute. Şi pe ieşirea din ţară către Ungaria sunt coloane, dar timpul de aşteptare este mai redus în acest moment.

Aplicația oficială a Poliţiei de Frontieră, ”Trafic online”, indică faptul că pentru intrarea în ţară, la Nădlac se aşteaptă 480 de minute, la Nădlac II se aşteaptă 150 de minute, iar la Vama Borş timpul de aşteptare este de 180 de minute.

Au fost cozi mari și pe sensul de ieșire din România

În urmă cu o zi, la punctul de trecere a frontierei Nădlac se înregistrau timpi mari de așteptare, atât la intrarea, cât și la ieșirea din țară.

Coloanele de autoturisme se întindeau pe zeci de kilometri, atât pe sensul de intrare, cât și pe cel de ieșire din țară prin punctul de control și trecere a frontierei Nădlac 1. Timpii de așteptare erau foarte mari, de până la șase, șapte ore pentru controlul documentelor de călătorie.

Din datele Poliției de Frontieră, în prima zi din weekend, prin punctele de frontieră au trecut aproximativ 29.400 persoane, cetățeni români și străini, cât și peste 20.000 mijloace de transport.

Pe sensul de intrare s-au înregistrat aproximativ 16.000 persoane cu 10.900 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 13.400 persoane cu 9.100 mijloace de transport.

ADVERTISEMENT