Probleme pentru transferul de 75 de milioane de euro al Barcelonei. A făcut cel mai slab meci din carieră!

Alin Miu   
in FC Barcelona
10/02/2019, 00:15
Probleme pentru transferul de 75 de milioane de euro al Barcelonei. A făcut cel mai slab meci din carieră!
Probleme pentru transferul de 75 de milioane de euro al Barcelonei.

Frenkie De Jong s-a transferat la începutul acestui an de la Ajax la Barcelona pentru o sumă ce se ridică la 75 de milioane de euro fără bonusuri. Catalanii vor fi nevoiți să achite alte 11 milioane de euro către Ajax dacă jucătorul va avea performanțe pe Camp Nou.

Totuși, mijlocașul în vârstă de numai 21 de ani a rămas la Ajax până la finalul stagiunii, însă transferul pare să-l fi dat peste cap.

Probleme pentru transferul de 75 de milioane de euro al Barcelonei

Ajax a fost învinsă surprinzător pe terenul lui Heracles și poate rămâne la opt puncte în urma liderului PSV. În eșecul 0-1 cu Heracles, De Jong a făcut cel mai slab meci din cariera sa, pierzând 20 de baloane. De Jong disputase alte 67 de meciuri în tricoul lui Ajax la profesioniști și niciodată nu se întâmplase să piardă atât de multe mingi.

Frenkie De Jong este un produs al clubului Willem II, la Ajax ajungând în 2015, iar primii doi ani petrecându-i la Academie. Are selecții la toate reprezentativele naționalei Olandei, inclusiv la echipa mare, pentru care a bifat cinci meciuri.

Încep optimile Ligii Campionilor

De Jong are ocazia să se revanșeze săptămâna viitoare chiar împotriva rivalei eterne a celor de la Barcelona. Ajax o înfruntă în optimile de finală ale Ligii Campionilor pe Real Madrid, iar primul meci se joacă pe Amsterdam Arena.

În comparație, Barcelona, viitoarea echipă a lui De Jong, joacă în Champions League cu francezii de la Lyon. Primul meci va avea loc însă abia peste două săptămâni.

Frenkie De Jong a bifat în actuala stagiune 32 de meciuri oficiale în tricoul lui Ajax, marcând patru goluri și oferind un assist. Cu De Jong pe teren, Ajax a trăit recent o altă mare umilință, fiind învinsă în urmă cu două săptămâni cu 2-6 pe terenul rivalei Feyenoord.

 

 

Închide ×