News

Probleme pentru un fost candidat la președinția României. Omul care s-a înscris în cursa pentru Cotroceni din caleașcă a fost executat silit

Un fost candidat la președinția României are mari probleme cu legea. Acesta a ajuns să fie dat afară din palatul său, pe care l-a construit la Târgu Jiu, fiind executat silit.
07.04.2022 | 13:16
Probleme pentru un fost candidat la presedintia Romaniei Omul care sa inscris in cursa pentru Cotroceni din caleasca a fost executat silit
Un fost candidat la președinția României, executat silit. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Echipe de mascați au descins la mijlocul acestei săptămâni la casa unui lider al comunității rrome din Târgu Jiu, fost candidat la funcția de șef al statului.

Un fost candidat la președinția României, executat silit

În 2009, 12 candidați s-au înscris în cursa pentru postul suprem în statul român. Pe lângă președintele în exercițiu, Traian Băsescu, și arhicunoscuții Mircea Geoană, Crin Antonescu și Corneliu Vadim în Tudor, în bătălia electorală au intrat și nume mai puțin sonore. Printre ele era și Constantin Ninel Potârcă.

ADVERTISEMENT

Potârcă şi-a lansat candidatura în 15 octombrie 2009 cu mare fast. Acesta a apărut într-o caleaşcă, plecarea făcându-se de la palatul său din cartierul Meteor, Târgu Jiu.

Alaiul a ajuns apoi la Coloana Infinitului, unde liderul filialei Gorj a Partidei Romilor, Nelu Pavel, l-a proclamat pe Potârcă drept “Obama de Meteor”, candidatul mergând apoi la Bucureşti pentru a-şi depune actele la Biroul Electoral Central.

ADVERTISEMENT

Între timp, fostul candidat la Cotroceni a început să aibă tot mai multe probleme cu legea. În 2012 a fost condamnat, iar în prezent a fost executat silit și dat afară din palatul său din Târgu Jiu.

Potrivit Știrile ProTV, Potârcă este condamnat în mai multe dosare de evaziune fiscală, și din această cauză a ajuns să fie executat silit.

ADVERTISEMENT

Recent, o firmă din Craiova a cumpărat mare parte din construcția scoasă la vânzare de Fisc, iar acum a trecut la evacuarea foștilor proprietari.

Executorul judecătoresc, la poarta familiei lui Constantin Ninel Potârcă

Miercuri, 6 aprilie, familia lui Constantin Ninel Potârcă s-a trezit la poarta palatului cu un executor judecătoresc însoțit de mascați. S-a dispus schimbarea yalelor de la uși și s-a trecut la inventarierea și evacuarea bunurilor.

ADVERTISEMENT

”Mobilă și paturile au rămas în dormitoare. Candelabrul ăl mare, care e numai ăla e 7000 de euro – nici scaunele nu sunt ieftine – sunt din Iran și sunt aduse acum 20 de ani, gândiţi ce prețuri sunt acum”, a spus Roxana Potârcă, fiica lui Constantin Ninel Potârcă.

Imobilul a fost cumpărat anul trecut de la Agenția Națională de Administrare Fiscală cu 7.000 de euro pentru a recupera datorii de milioane de euro.

Firma care a cumpărat casa afaceristului spune că ar lăsa familia Potârcă în continuare în palat, dar doar dacă l-ar cumpăra din nou, pe o sumă mult mai mare. Familia spune că nu are bani.

Constantin Ninel Potârcă a ajuns în situația de acum după ce a fost condamnat în diverse dosare penale pentru acuzația de evaziune fiscală, în care a fost obligat și să despăgubească statul cu milioane de euro.

ADVERTISEMENT