ADVERTISEMENT
News

Probleme pentru Unitatea 2 a Centralei Nucleare de la Cernavodă! S-a deconectat de la Sistemul Energetic Național din cauza apariției unei disfuncționalități

Autor: Alexandru Năstase | 29.08.2020 | 11:32
Probleme pentru Unitatea 2 a Centralei Nucleare de la Cernavodă! S-a deconectat de la Sistemul Energetic Național din cauza apariției unei disfuncționalități
Al doilea reactor nuclear, al Centralei Nuclearo Electrica de la Cernavoda a avut probleme. Sursa foto - hepta.ro

Probleme pentru Unitatea 2 a Centralei Nucleare de la Cernavodă! Reactorul s-a deconectat automat. S-a întâmplat acest fapt din cauza unei disfuncționalități apărute ”la partea clasică a unității”.

ADVERTISEMENT

Informația a fost conformată într-un comunicat de presă transmis de Nuclearelectrica. De remarcat că incidentul nu a avut impact pe partea nucleară.

Mai mult de atât, specialiștii lucrează la rezolvarea problemei și reconectarea Unității 2 la Sistemul Energetic Național.

ADVERTISEMENT

Ce se întâmplă cu Unitatea 2 a Centralei Nucleare de la Cernavodă!

”SN Nuclearelectrica SA anunță că Unitatea 2 a CNE Cernavodă s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic Național în dimineața zilei de 29 augusut 2020.

Totul s-a petrecut din cauza apariției unei disfuncționalități în partea clasica a unității, fără impact pe partea nucleară.

ADVERTISEMENT

Specialiștii CNE Cernavodă lucrează la remedierea cauzei în vedere reconectării Unității 2 la SEN. Deconectarea automată s-a produs în condiții de sigurață, toate sistemele unității funcționând conform proiectului”, se arată în comunicatul citat.

Totodată, reprezentanții Nuclearelectrica transmit că deconectarea automată a Unității 2, precum și lucrările de remediere a disfuncționalității nu au un impact advers asupra securității nucleare a reactorului, asupra personalului unității, a populației sau  a mediului înconjurător.

ADVERTISEMENT

Vă readucem aminte că la începutul lunii august, Nuclearelectrica a anunțat că Unitatea 1 a Centralei Nucleare de la Cernavodă s-a deconectat de la Sistemul Energetic Național.

Atunci, totul s-a petrecut în timpul unei etape de creștere a puterii reactorului după resincronizarea la rețea ca urmare a finalizării lucrărilor aferente opririi planificate.

ADVERTISEMENT

 

 

 

Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!