ADVERTISEMENT
Fotbal intern

Probleme pentru Universitatea Craiova înaintea meciului cu Astra! Oltenii nu s-au putut antrena normal

Autor: Razvan Iova - Craiova | 17.01.2021 | 15:33
Probleme pentru Universitatea Craiova înaintea meciului cu Astra! Oltenii nu s-au putut antrena normal
Probleme pentru Universitatea Craiova înainte de meciul cu Astra! Nu s-au putut antrena normal

Universitatea Craiova s-a confruntat cu probleme înainte de meciul cu Astra din cauză că jucătorii lui Corneliu Papură nu s-au putut antrena normal. Temperaturile scăzute din ultima perioadă i-au făcut pe cei din staff să mute ședințele de pregătire pe un teren sintetic. 

ADVERTISEMENT

Totuși, Papură și ai săi elevi beneficiază și de un avantaj. Craiova are mai multe zile de recuperare pentru duelul cu giurgiuvenii. Dacă Universitatea – Sepsi s-a jucat marți, FCSB – Astra a avut loc vineri. Pe lângă asta, trupa lui Eugen Neagoe are și un moral mult mai scăzut, având în vedere că a pierdut la scor de neprezentare meciul cu liderul campionatului.

În imaginele postate pe paginile de socializare de către Universitatea Craiova se vede că Rui Santos și-a intrat deja în noul rol de preparator fizic al echipei din Bănie. Ba, mai mult, Mihai Rotaru a bătut palma și cu o altă persoană pentru a întări staff-ul. Ian Coll a lucrat la Celtic și Ludogoreț și vine la Craiova pentru a-i ajuta pe „juveți” să câștige campionatul. Informațiile au fost oferite în exclusivitate de FANATIK.

Probleme pentru Universitatea Craiova înainte de partida cu Astra Giurgiu. Jucătorii s-au antrenat pe un teren sintetic

Iarna își intră în rol, iar temperaturile tot mai scăzute afectează și fotbalul. Spre exemplu, terenul din prima repriză a meciului Universitatea Craiova – Sepsi a fost unul acoperit cu zăpadă, iar jocul practicat a avut de suferit. Oltenii sunt cei care suferă în continuare din cauza iernii, neputând să se antrenze normal înainte de partida cu Astra, programată luni, de la ora 20:00.

ADVERTISEMENT

De obicei, staff-ul tehnic al Științei programează antrenamentele pe terenurile din cadrul complexului sportiv „Corneliu Andrei Stroe”, cunoscut ca baza de pregătire din „Lunca Jiului”. Acolo, jucătorii au toate condițiile, dar acest lucru nu a fost suficient în această perioadă.

Din cauza temperaturilor scăzute, terenurile de iarbă au fost înghețate, iar antrenamentele de dimineața au fost mutate pe o altă bază de pregătire, cea a Consiliului Județean Dolj, aflată în vecinătatea Aeroportului Craiova. Acolo, fotbaliștii au fost nevoiți să folosească gazonul artificial, pentru a nu risca o accidentare, iar acesta ar putea fi un dezavantaj pentru trupa lui Corneliu Papură.

antrenament universitatea craiova
Jucătorii Univerității Craiova s-au pregătit pe un teren sintetic

Totuși, craiovenii sunt norocoși, având în vedere că au beneficiat de mai multe zile de recuperare și antrenament față de Astra lui Eugen Neagoe. Tehnicianul giurgiuvenilor chiar a acuzat faptul că echipa sa este dezavanțajată din această cauză.

ADVERTISEMENT

Eugen Neagoe este nemulțumit de programări: „Este jenant!”

Eugen Neagoe a avut un parcurs foarte bun cu Astra, însă ultimul meci a arătat o diferență între echipa sa și FCSB, deși bucureștenii au marcat golurile în ultimul sfert de oră. Antrenorul este nemulțumit de programările LPF-ului: „Nu-mi place să mă plâng, dar acum chiar nu am ce face. Sunt două jocuri în care plecăm, cel puțin din două puncte de vedere, cu șansa a doua.

Cu cei de la Craiova, luni, avem două motive, chiar dacă ei s-au pregătit, ca și noi, în țară. Primul este că sunt echipa de pe locul 3 în acest momenti. Și al doilea este diferența mare de zile de recuperare. Ei au jucat marți și au 6 zile până la meciul de luni. Noi am jucat vineri seara și apoi luni. Deci diferența este destul de mare. 

ADVERTISEMENT

Asta este situația, dar nu putem să plângem! Dacă așa se fac programările, ce putem să spunem? Mai sunt și alte meciuri la fel, dar o să le disputăm și pe acelea. Nu este posibil ca echipa mea să joace în 9 zile 4 meciuri, iar unul dintre adversarii noștri joacă acele 4 etape în 13 zile. Este jenant să fii tratat de maniera asta,” a declarat Neagoe la TVR Craiova.


ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!