Sport

Probleme pentru UTA înainte de meciul cu Viitorul! ”Primăria a realizat că nu a băgat în priză sistemul”

11.01.2021 | 15:35
Probleme pentru UTA inainte de meciul cu Viitorul Primaria a realizat ca nu a bagat in priza sistemul
ADVERTISEMENT

Prima zăpadă, ceva mai serioasă, care s-a așternut peste Arad în iarna aceasta a scos în evidență problema degivrării (înlăturarea startului de gheață) ce persistă la noul stadion „Francisc Neuman”. Primăria este de vină pentru problemele cu gazonul. 

După cum se vede, zăpada s-a topit pe porțiuni, chiar dăcă mai mulți oameni au lucrat la față locului săptămâna trecută.

ADVERTISEMENT

Deci, defecțiunile încă sunt prezente, iar calitatea gazonului nu va fi foarte bună la ora partidei de vineri, dintre UTA și Viitorul Cosntanța, din runda cu numărul 16 a primului eșalon.

UTA are probleme cu sistemul de încălzire al gazonului

Gazonul predat în luna mai a lui 2020 Primăriei din Arad se află încă în garanție, iar constuctorul, SC Rulouri de Gazon SRL, adică firma subcontractată pentru realizarea sistemului de degivrare, trebuie să ia măsuri rapid.

ADVERTISEMENT

Zilele trecute, Ovidiu Petrache, directorul general al companiei din Giurgiu declara: „Degivrarea, încălzirea terenului, este alimentată dintr-un transformator necorespunzător montat de Primărie, care o pune în pericol…Primăria a realizat că nu a băgat în priză sistemul.

Apoi, racordarea la canalizare a stadionului UTA, aflată în sarcina Primăriei, nu a fost încheiată, iar apa nu se drenează corect din teren”.

ADVERTISEMENT

UTA mai are încă o problemă

O altă problemă ar putea fi reprezentată de sistemul de scurgere a apei din jurul arenei. Se pare că o parte din siguranțele de la panourile ce alimentează sistemul de degivrare s-au ars deoarece la acestea a ajuns apa pluvială. Deci, totul ar putea să fie și mai complicat, iar defecțiunile se pot repeta dacă nu se va umbla și la sistemul de scurgere.

Cert este că formația din Arad trebuie să plătească 285 de lei pe oră de mai mult de o lună de când sistemul de degivrare a fost ponit pe arena din Calea Aurel Vlaicu, însă rezultatele nu sunt cele dorite. UTA îi va avea la dispoziție pentru următorul meci din campionat  pe brazilianul Roger, dar și pe lituanianul Modestas Vorobjovas.

ADVERTISEMENT

Antrenorul celor de la UTA, Laszlo Balint, nu a fost deloc bucuros după ce a văzut care este situația pe gazonul pe care jucătorii antrenați de el vor trebuie să evolueze peste patru zile cu Viitorul. Constănțenii s-au impus în primul joc oficial din 2021 cu 2-1 în restanța cu Hermannstadt.

Viitorul se află pe locul șase al clasamentului, cu 20 de puncte, iar UTA ocupă poziția cu numărul 9, la trei puncte în spatele constănțenilor. Ultimul joc direct dintre cele două echipe s-a terminat cu o remiză, 1-1. Iancu a deschis scorul din penalty pentru Viitorul, iar Buhăcianu a înscris golul egalizator, două minute mai târziu.

 

ADVERTISEMENT