Fotbal international

Probleme pentru Vincent Kompany în Belgia. Fanii lui Anderlecht îi cer demisia și vor readucerea în echipă a lui Alex Chipciu

30.09.2019 | 17:45
Probleme pentru Vincent Kompany in Belgia Fanii lui Anderlecht ii cer demisia si vor readucerea in echipa a lui Alex Chipciu

Revenit acasă, la Anderlecht, în curtea clubului care l-a lansat în fotbalul mare, fostul star al celor de la Manchester City, Vincent Kompany, are mari probleme în campionatul Belgiei. După nouă etape pe banca lui Anderlecht, Kompany se confruntă cu o revoltă a fanilor, nemulțumiți de parcursul dezastruos în Jupiler League.

Probleme pentru Vincent Kompany. Suporterii lui Anderlecht îi cer demisia și vor readucerea în echipă a lui Chipciu

Finalul rundei a 9-a din prima ligă a Belgiei o găsește pe Anderlecht în subsolul clasamentului, pe locul 13, cu șase puncte, la trei peste locul retrogradabil ocupat de Cercle Brugge și la 14 în urma liderului Club Brugge. Obișnuiți cu primele locuri, fanii clubului din Bruxelles au uitat de ceea ce a înseamnat Kompany pentru echipa lor și i-au cerut deja demisia.

Meciul care pare că a umplut paharul nervilor s-a disputat duminică. Anderlecht a remizat acasă, 0-0, cu modesta Waasland-Beveren, penultimul loc în campionat. După meci, suporterii au așteptat echipa la porțile stadionului și i-au cerut demisia lui Kompany, fundașul cu rol dublu la Anderlecht, manager-jucător.

  • 6 din 27 de puncte posibile a adunat Kompany de la revenirea la Anderlecht

Iată câteva dintre mesajele postate de fanii lui Anderlecht pe site-urile de socializare după remiza cu Waasland-Beveren:

  • ”S-au făcut alegeri neinspirate. Oricine în locul lui Kompany ar fi fost deja demis de la echipă”
  • ”Kompany trebuie să plece imediat”
  • ”Demis până la Crăciun”
Plecarea lui Kompany, șansa lui Chipciu?
Plecarea lui Kompany, șansa lui Chipciu? Sursa foto: hepta.ro

Plecarea lui Kompany, șansa lui Chipciu?

Posibila înlăturare a lui Vincent Kompany de pe banca lui Anderelcht ar putea reprezenta șansa lui Alex Chipciu de a prinde meciuri la fosta campioană a Belgiei. Românul nu a jucat niciun minut în acest sezon, fie din cauza unei accidentări, fie din cauza ideilor tactice ale lui Kompany.

Pe internet, fanii echipei din Bruxelles cer deja ca jucători din vechea gardă, precum Chipciu, Trebel sau Thellin să revină în prima echipă:

  • ”Echipa merge foarte prost în alcătuirea actuală. E timpul ca jucătorii vechi să revină: Chipciu, Trebel, Thelin să fie readuși în prim-plan”
  • ”Tinerii au rolul lor, dar jucători precum Chipciu sau Trebel pot aduce multă experiență echipei”
  • ”Dezamăgitor. Echipa merge prost, iar Chipciu, Trebel și Saeif nici nu sunt luați în calcul”