Life

Probleme pentru WRS, înainte de semifinala Eurovision. Ce a pățit reprezentantul României. Video

WRS intră în competiție joi, 12 mai 2022, în cea de a doua semifinală Eurovision 2022! Artistul român a făcut show cu reprezentanta Muntenegru la Consulatul Român din Torino. La repetiții a avut probleme.
12.05.2022 | 12:35
Probleme pentru WRS inainte de semifinala Eurovision Ce a patit reprezentantul Romaniei Video
WRS concurează joi, în cea dea doua semifinală a competiției Eurovision de la Torino. Sursa foto: arhiva personală/eurovision.tv
ADVERTISEMENT

WRS va intra azi în concurs, joi, 12 mai 2022, în cea de a doua semifinală a concursului Eurovision 2022, a cărui finală se va desfășura sâmbătă, 14 mai 2022, la Torino. După ce a făcut show cu reprezentanta Muntenegru, Vladana, la un eveniment organizat la Consulatul României din Torino, la repetițiile de miercuri, WRS a întâmpinat probleme tehnice pe scenă.

WRS, reprezentantul României la Eurovision, a întâmpinat probleme tehnice la repetiții

Andrei Ionuț Nicolae alias WRS, în vârstă de 31 de ani, a participat la un eveniment de promovare organizat la Torino, la Consulatul General al României, în parteneriat cu Ambasada României în Italia, care a sprijinit Televiziunea Română și pe reprezentantul nostru.

ADVERTISEMENT

Alături de Consulul General al României la Torino, Ioana Gheorghiaș și echipa Oficiului consular, la eveniment, au participat reprezentanți ai comunității românilor din Torino, dar și jurnaliști.

WRS, show cu Vladana din Muntenegru

În așteptarea celei de-a doua semifinale de la Torino, WRS a susținut un recital pentru invitații prezenți la manifestarea artistică și s-a relaxat, alături de reprezentanți ai delegațiilor Muntenegrului, Maltei, Greciei și San Marino la ESC 2022. El a susținut un moment inedit alături de Vlădana, reprezentanta Muntenegrului.

ADVERTISEMENT

Competiție numai pentru juriu

Miercuri, WRS a intrat în concurs, începând cu ora 22.00, alături de ceilalţi concurenţi din a doua semifinală.

Ei au urcat pe scena de la Arena Pala Olimpico pentru repetiţia la care juraţii îi vor puncta cei 18 semifinaliști. Votul juriului de specialitate contează în proporție de 50%, la fel ca al publicului.

ADVERTISEMENT

Conform regulamentului, show-ul nu a fost televizat, iar punctajele vor fi date publicității abia după Marea Finală.

La repetiția care a precedat show-ului pentru juriu, organizatorii au avut o serie de probleme tehnice. În cazul nostru, WRS a întâmpinat o problemă de sonorizare. Interpretul nostru nu a auzit în căști. Din acest motiv a reluat repetiția.

ADVERTISEMENT

Şi alți artiști au reclamat probleme tehnice, astfel încât au fost reluate repetițiile pentru încă patru țări, lucru mai puțin obișnuit la Eurovision.

Joi, 12 mai 2022, România trece prin emoţiile semifinalei Eurovision, în direct la TVR

Cea de-a doua semifinală în care va concura şi WRS, reprezentantul României, cu piesa Llamame, va avea loc joi, 12 mai, iar spectacolul va fi transmis în direct pe TVR 1 și TVR Internațional. Reprezentantul României va intra în concurs pe poziţia cu numărul 13, în partea a doua a semifinalei de joi.

Alături de România, în a doua semifinală participă: Australia, Georgia, Cipru, Serbia, Finlanda, Azerbaidjan, San Marino, Israel, Malta, Muntenegru, Cehia, Polonia, Belgia, Macedonia de Nord, Suedia, Estonia şi Irlanda. Finala va avea loc sâmbătă, 14 mai și va fi difuzată în direct și în exclusivitate la TVR.

„Aștept acest moment din ziua în care m-am înscris în Selecţia Naţională. Este un vis devenit realitate. Sunt pregătit să dau totul pe scenă, pentru România, dar și pentru toți cei care vor urmări show-ul meu. Am muncit enorm și abia aștept să trăiesc această clipă, aceea de a reprezenta țara mea în acest concurs!”, a declarat WRS, pentru FANATIK.

Finala Eurovision 2022 va avea loc sâmbătă, 14 mai, iar telespectatorii români o vor putea urmări în direct pe TVR 1 și TVR Internaţional, începând cu ora 22.00.

Din prima semifinală s-au calificat 10 țări pentru finala de sâmbătă, 14 mai 2022, de la Torino.

Elveţia – Marius Bear – „Boys Do Cry”, Armenia – Rosa Linn – „Snap”, Islanda – Systur – „Með Hækkandi Sól”, Lituania – Monica Liu – „Sentimentai”, Portugalia – Maro – „Saudade, Saudade”, Norvegia – Subwoolfer – „Guve Theat Wolf a Banana”, Grecia – Amanda Giorgiadie Tenfjord – „Die Together”, Ucraina – Kalush Orchestra – „Stefania”, Republica Moldova – Zdob şi Zdub & Fraţii Advahov – „Trenuleţul” și Regatul Ţărilor de Jos – S10 – „De Diepte” sunt țările care s-au calificat în Marea Finală a concursului Eurovision 2022.

ADVERTISEMENT