ADVERTISEMENT
News

Probleme pentru zece candidaţi înscrişi la sesiunea de toamnă a Bacalaureatului. Au avut temperatura peste 37,3 și n-au putut intra în examen

Autor: Alexandru Năstase | 24.08.2020 | 17:54
Probleme pentru zece candidaţi înscrişi la sesiunea de toamnă a Bacalaureatului. Au avut temperatura peste 37,3 și n-au putut intra în examen
O asistenta medicala verifica temperatura unui elev care va sustine proba scrisa la limba română. Sursa foto - EDUARD VINATORU / MEDIAFAX FOTO

Probleme pentru zece candidaţi înscrişi la sesiunea de toamnă a Bacalaureatului. Aceștia nu au putut participa la prima probă scrisă pentru că au avut temperatura peste 37,3.

ADVERTISEMENT

Alţi cinci absolvenţi de liceu înscrişi la examen au fost internaţi în spital sau izolaţi ori carantinaţi din cauza COVID-19.

Vă readucem aminte că la prima probă scrisă a sesiunii august – septembrie 2020 a examenului naţional de Bacalaureat au participat doar 12.499 de candidaţi din 15.675 înscrişi.

ADVERTISEMENT

Temperatura peste 37.3 pentru zece candidaţi înscrişi la sesiunea de toamnă a Bacalaureatului

Dintre candidaţii care nu au susţinut examenul, 10 au avut temperatura corporală peste 37.3 grade C, doi au fost în izolare la domiciliu, iar trei dintre cei înscrişi au fost fie spitalizaţi, fie carantinaţi din cauza COVID-19.

Un număr de 45 de candidaţi au fost eliminaţi de la proba de Limba Română pentru că au încercat să fraudeze examenul, în timp ce 3.131 dintre candidaţii înscrişi la examen nu s-a prezentat.

ADVERTISEMENT

Sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat continuă marţi, cu proba obligatorie a profilului, miercuri – cu proba la alegere a profilului şi specializării, iar joi se va susţine proba la Limba şi literatura maternă.

Echivalarea şi recunoaşterea competenţelor lingvistice şi digitale se vor derula în zilele de 28 şi 31 august, respectiv 1 septembrie.

ADVERTISEMENT

În acest sens, comisiile de bacalaureat din unităţile de învăţământ liceal vor calcula mediile candidaţilor şi vor asigura echivalarea/recunoaşterea nivelurilor de competenţă la probele de profil din cadrul examenului naţional de bacalaureat (2020), potrivit metodologiei specifice.

Primele rezultate la probele scrise vor fi afişate, anonimizat, în 2 septembrie, iar în aceeaşi zi, în intervalul orar 14:00 – 20:00, se vor depune contestaţiile care pot fi depuse atât în format fizic, cât şi electronic.  Rezultatele finale, după soluţionarea vor fi afişate în 5 septembrie.

ADVERTISEMENT

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!