News

Probleme tehnice pentru o aeronavă care efectua un zbor umanitar. Reacția oficială a MApN

02.05.2020 | 12:38
Probleme tehnice pentru o aeronava care efectua un zbor umanitar Reactia oficiala a MApN
O aeronavă Spartan a Ministerului Apărării Naționale care efectua un zbor umanitar spre Spania a avut probleme tehnice și a fost nevoie să fie readusă la sol. Sursă foto: Facebook MApN
ADVERTISEMENT

O aeronavă Spartan a Ministerului Apărării Naționale care efectua un zbor umanitar spre Spania a avut probleme tehnice și a fost nevoie să fie readusă la sol.

Probleme tehnice pentru o aeronavă care efectua un zbor umanitar

Problemele tehnice au fost descoperite de echipajul de zbor la scurt timp după decolarea aeronavei, iar piloții au decis revenirea la bază și anularea zborului umanitar.

ADVERTISEMENT

”În această dimineață o aeronavă care efectua o misiune spre Spania pentru a duce echipamente de protecție, 90.000 de măști FFP2 nu a mai putut face deplasarea”, a declarat purtătorul de cuvânt MAPN, Oliver Anghel.

”Echipajul a semnalat că există probleme tehnice și a decis revenirea la bază. Misiunea va fi reluată mâine după același program orar. Echipajul a fost tot timpul în siguranță”, a spus Anghel la Antena 3.

ADVERTISEMENT

MApN a efectuat mai mjulte zboruri în luna aprilie

Materialele sunt parte din rezerva de contramăsuri medicale pentru epidemia de COVID-19 cumpărate de România pe baza unui grant în valoare de 10 milioane euro semnat de DSU/IGSU cu Comisia Europeană.

Comisia Europeană a trimis DSU o invitație pentru a constitui în România o rezervă de contramăsuri medicale pentru epidemia de COVID-19.

ADVERTISEMENT

La mijlocul lunii aprilie, MApN a anunțat că în perioada următoare va aduce în țară 100.000 de combinezoane de protecție pe care statul român le-a achiziționat din Coreea de Sud.

Acestea nu sunt primele transporturi de echipamente medicale care ajung în România de la declanșarea pandemiei de coronavirus. S-au realizat deja trei transporturi importante direct din Coreea de Sud.

ADVERTISEMENT

Forțelor Aeriene Române au transportat din Turcia aproximativ  șapte tone de echipamente de protecție medicală, constând în 100.000 de măști de protecție tip FFP2 și FFP3.

ADVERTISEMENT