ADVERTISEMENT
News

Probleme tehnice pentru un avion care a decolat de pe Aeroportul Iași. Avea destinația Egipt

Autor: Robert Cristea | 10.05.2021 | 19:25
Probleme tehnice pentru un avion care a decolat de pe Aeroportul Iași. Avea destinația Egipt
Un avion care a decolat de pe Aeroportul Iași a revenit la sol din cauza unor probleme tehnice. Avea destinația Egipt. Sursa foto: Hepta.ro

Un avion care a decolat astăzi, 10 mai, de pe Aeroportul Internaţional Iaşi s-a confruntat cu probleme tehnice. În aeronavă erau 46 de pasageri.

ADVERTISEMENT

Aeronava care avea destinaţia Hurghada, Egipt, s-a reîntors pe pistă la 10 minute de la decolare. Pilotul a luat această decizie după ce a observat o problemă tehnică.

Avionul a aterizat în condiţii de siguranţă, iar cei 46 de pasageri au fost debarcaţi. Din primele informaţii, se pare că aeronavă urmează să fie verificată, fără a fi chemată o nouă aeronavă pentru transportul pasagerilor, conform Ziare.com.

Probleme tehnice la avion care a decolat de pe Aeroportul Iași

Aceştia nu au intrat în panică şi nu au fost probleme de comportament raportate până în acest moment.

ADVERTISEMENT

“O aeronavă care trebuia să ajungă la Hurghada a observat că are ceva probleme la presurizare după decolare, dar a aterizat în siguranţă pe pista Aeroportului Iaşi. Este aşteptată echipa tehnică pentru a remedia problema”, a precizat directorul Aeroportului Internaţional Iaşi.

Potrivit sursei citate, după revizie, pasagerii se vor îmbarca în aceeaşi aeronavă, în cursul acestei zile, conform Agerpres.

Vă reamintim că acum 3 săptămâni, un avion MiG 21 LanceR al MApN s-a prăbușit în județul Mureș. Pilotul a reușit să se catapulteze și a scăpat cu viață. El a fost transportat cu un elicopter SMURD la Spitalul din Târgu Mureș.

ADVERTISEMENT

Ofiţerul a fost internat inițial la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, unde a fost evaluat de o echipă medicală. Medicii au constatat că viaţa sa nu este în pericol şi au autorizat transferul pacientului la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central din Bucureşti, pentru tratament de specialitate şi recuperare.

Potrivit MApN, locotenent-comandorul Andrei Criste este pilot militar din 2008 şi are o experienţă de 600 ore de zbor pe aeronave supersonice, fiind certificat ca pilot operaţional pe aeronave MiG-21 LanceR.

ADVERTISEMENT
Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 837: 32 pagini + CD. Doar 10 lei!