News

Probleme în trafic din cauza viscolului și a ninsorii. Mai multe TIR-uri au derapat

Viscolul și ninsoarea abundentă au pus mari probleme în traficul din România. Mai multe TIR-uri au derapat în ultimele ore pe șoselele din nord-vestul țării.
21.01.2022 | 09:04
Probleme in trafic din cauza viscolului si a ninsorii Mai multe TIRuri au derapat
ADVERTISEMENT

În ultimele 24 de ore, nordul și nord-vestul țării au fost afectate serios de fenomenele severe de iarnă. În județele Satu-Mare și Maramureș a nins abundent, iar stratul de zăpadă depus trece pe alocuri de 15-20 cm.

Însoțită de viscol, ninsoarea a creat probleme serioase în această parte de țară. Mai multe TIR-uri au derapat sau au rămas blocate în zăpadă.

ADVERTISEMENT

Traficul din nord-vestul României, afectat de viscol și ninsoare. Mai multe TIR-uri au rămas blocate

Potrivit meteorologilor ANM, un episod de viscol s-a abătut în noaptea de joi spre vineri în județele Satu Mare, Sălaj, Maramureș, Cluj, Bistrița-Năsăud și Mureș. Aici a ninso abundent și vântul a bătut şi cu 65 de kilometri la oră.

Cele mai afectate zone în urma acestor fenomene au fost județele din nord-vest, Maramureș și Satu-Mare.

ADVERTISEMENT

În localitatea Mireşu Mare, un TIR plin cu lemne a rămas blocat mai multe ore, din cauza drumului alunecos de pe şosea.

Un utilaj de deszăpezire care a intervenit pentru deblocarea traficului a fost de asemenea afectat de ghețușul depus pe drum.

ADVERTISEMENT

Tot în Maramureș, un alt eveniment rutier a avut loc în localitatea Lăpuşel. Un alt TIR a derapat, iar în urma accidentului în zonă s-a vărsat o cantitate considerabilă de combustibil.

Ca măsură de siguranță, în toată comuna a fost sistată alimentarea cu energie electrică până când şoseaua a fost spălată, informează cei de la ObservatorNews.

ADVERTISEMENT

În județul vecin, Satu-Mare, locuitorii spun că zăpada viscolită a semănat mai mult cu o ploaie înghețată. Tot oraşul s-a acoperit de un strat consistent, iar acest lucru a reprezentant un calvar pentru cei de pe șosele.

România, sub alerte de vreme rea și vineri

Fenomenele severe de iarnă din România nu se opresc. Conform ANM, și vineri, la munte, în special la altitudini de peste 1600 m, vântul va avea intensificări, cu rafale ce vor depăși 80…100 km/h, va fi viscol, vizibilitatea redusă și zăpada troienită.

De altfel, în zona montană înaltă vântul va continua să prezinte intensificări și la sfârșitul săptămânii, temporar vor fi ninsori viscolite și vizibilitatea pentru șoferi va fi extrem de redusă.

ADVERTISEMENT