News

Probleme uriașe pentru TAROM. Compania s-ar putea închide la toamnă. ANAT anunță falimentul!

11.04.2019 | 14:15
Probleme uriase pentru TAROM Compania sar putea inchide la toamna ANAT anunta falimentul

Transporturile Aeriene Române(TAROM), cea mai veche companie aeriană din țara noastră cu sediul la Otopeni, București, are probleme uriașe și riscă să intre în faliment de la 1 octombrie. Prim-vicepreședintele ANAT, Alin Burcea, a menționat că falimentul vine în condițiile în care TAROM are doar 9 milioane de euro în cont și salarii de plată de 3 milioane de euro lunar.

Probleme pentru TAROM. ANAT anunță falimentul în toamnă

Oficialul subliniază că, dacă se va continua în acest ritm, totul se va termina la toamnă fără dar și poate. „La 1 ianuarie 2003, TAROM avea în conturi, şi este verificabil, 500 de milioane de euro. Că a fost şi mandatul domnului Demetriade, care a fost un director dur, dar bun, nu contează. În 2003 erau aceşti bani. Astăzi, mai sunt 9 milioane (de euro – n. r.) în conturile TAROM, iar salariile sunt cam 3 milioane de euro pe lună.

Deci, dacă vor continua în ritmul ăsta, eu îmi doresc, pentru că mai am vreo trei avioane cu ei, să ajungem măcar până în toamnă. Având în vedere că a venit un nou director, la fel ca şi celorlaţi, îi lansez mesajul că îmi doresc ca TAROM-ul să trăiască şi arătăm susţinerea tuturor agenţiilor de turism, pe care o facem cam degeaba de 20 de ani, să se bazeze pe noi. Pentru că eu nu cred că vor putea să scape, hai poate nu faliment sau insolvenţă, o situaţie grea, pentru că suntem în Uniunea Europeană şi nu mai au voie să ia bani de la Guvernul României, pentru că e ajutor de la stat şi, dacă te prind, te taie”, a declarat Alin Burcea, conform agerpres.ro.

TAROM transmite că informațiile lui Burcea sunt doar ”o părere personală”

De asemenea, prim-vicepreședintele ANAT a precizat că probleme în compania aeriană există de 10 ani. Pe de altă parte, reprezentanții TAROM transmit că informațiile lui Burcea nu corespund realității și, mai mult, că spusele lui sunt doar ”o părere personală”. Compania TAROM dezmite informaţia apărută azi, 05 Aprilie 2019, în spaţiul media referitor la declaraţia Dlui Alin Burcea prim-vicepreşedinte ANAT. Informaţiile apărute nu corespund realităţii, acestea fiind publice atât în Monitorul Oficial cât şi pe site-ul oficial www.tarom.ro.

Probleme uriașe pentru Tarom. Compania s-ar putea închide la toamnă. ANAT anunță falimentul!
Compania s-ar putea închide la toamnă

Este regretabil faptul că reprezentanţii mass media au preluat o părere personală fără să verifice corectitudinea informaţiilor cu reprezentaţii Companiei. Aceste declaraţii ne aduc un prejudiciu de imagine, Compania se declară lezată şi îşi rezervă dreptul de a acţiona în instanţă. Reiterăm deschiderea Companiei de a comunicat periodic deschis şi transparent cu reprezentanţii mass-mediei, repectând totodată normele şi procedurile impuse de Lege”, transmite compania aeriană.