Fotbal intern

Probleme uriașe pentru viitorul selecționer al României! Weekend de coșmar pentru stranieri

25.11.2019 | 09:29
Probleme uriase pentru viitorul selectioner al Romaniei Weekend de cosmar pentru stranieri
ADVERTISEMENT

Naționala României a ratat calificarea la Campionatul European din 2020 din preliminariile clasice, Cosmin Contra și-a dat demisia, dar viitorul selecționer, oricare ar fi el, are probleme mari în vederea barajului cu Islanda din martie anul viitor. Stranierii români joacă tot mai puțin sau chiar deloc la echipele lor de club.


  • (P) Cota EXCLUSIVĂ Fortuna: 4,00 este cota pentru ”Belarus câștigă Grupa D a barajului pentru Euro 2020”. Vezi aici toate cotele
ADVERTISEMENT

Probleme uriașe pentru viitorul selecționer al României

Cosmin Contra este istorie pentru prima reprezentativă, iar șefii de la Casa Fotbalului caută un înlocuitor care să ne poată duce la Euro 2020. Că va fi Mirel Rădoi, Gică Hagi, Dan Petrescu, Marius Șumudică sau oricare alt antrenor, misiunea este extrem de dificilă și asta deoarece jucătorii din străinătate evoluează tot mai puțin.

Putem spune că pentru ”stranierii” români a fost un weekend de coșmar dacă ținem cont că din cei 15 care au fost convocați pentru dubla cu Suedia și Spania, doar cinci au fost titulari și încă unul a intrat pe final de meci. Trebuie totuși să remarcăm că doi dintre aceștia, Romario Benzar și Alin Toșca, au programate partidele pentru luni.

ADVERTISEMENT

Dezastru total la portari

La capitolul portari situația este cu adevărat îngrijorătoare, deoarece singurul care a jucat în acest weekend a fost Silviu Lung, considerat a treia variantă la națională. A treia pentru că selecționerul Cosmin Contra a decis să-l pedepsească pe Ionuț Radu la ultimele jocuri, care așa cum FANATIK a anunțat i-ar fi cerut să-l bage titular.

  • Tătărușanu a fost lăsat în afara lotului la meciul Lyon – Nice 2-1
  • Niță a fost rezervă în partida Sparta Praga – Ceske Budejovice 3-3
  • Lung – a luat 4 goluri în întâlnirea Kayserispor – Sivasspor 1-4
ADVERTISEMENT

Pe linia de fund stăm puțin mai bine, deoarece Vasile Mogoș și Ionuț Nedelcearu au jucat toate minutele pentru formațiile lor, dar trebuie remarcat faptul că fostul fundaș dinamovist are partea sa de vină la golul încasat de Ufa în campionat. Titular în ultimele meciuri din mandatul lui Contra, Adi Rus nu a prins nici lotul la MOL Vidi.

  • Mogoș a fost integralist în meciul Pescara – Cremonese 1-1
  • Benzar este convocat pentru partida Lecce – Cagliari care se va juca luni
  • Rus a fost lăsat în afara lotului la întâlnirea MOL Vidi – Akademia Puskas 1-3
  • Nedelcearu a fost integralist în meciul Ufa – Sochi 1-1
  • Toșca este convocat pentru partida Antalyaspor – Gaziantep care se va juca luni
ADVERTISEMENT

Keșeru, siingurul remarcat al weekend-ului

La mijlocul terenului situația este dezastruoasă, pentru că în acest weekend singurul stranier ca a prins minute a fost Răzvan Marin. Însă, el a fost trimis în teren pe finalul jocului și mai mult pentru trecerea timpului. Ianis Hagi a rămas pe bancă și asta cu toate că Genk și-a schimbat antrenorul și se spera într-o revenire a lui printre titulari.

  • Hagi a fost rezervă la întâlnirea Mouscron – Genk 2-2
  • Marin a intrat în minutul 81 al meciului Ajax – Heracles Almelo 4-1
  • Băluță a fost lăsat în afara lotului la partida Brighton – Leicester 0-2
  • Mitriță este în pauză competițională cu New York City FC
  • Stanciu a fost rezervă la întâlnirea Sigma Olomouc – Slavia Praga 0-0

Surprinzător este și lăsarea în afara titularilor a lui Nicolae Stanciu, deși românul a fost până acum o piesă de bază la Slavia Praga. În atac, Claudiu Keșeru pare să fi avut cea mai bună zi a unui stranier român. El a fost titular și a dat pasa decisivă la golul victoriei lui Ludogoreț. George Pușcaș a avut o nouă prestație modestă la Reading.

  • Keșeru a jucat 83 de minute și a dat o pasă de gol în meciul Ludogoreț – Lokomotiv Plovdiv 2-1
  • Pușcaș a jucat 60 de minute în partida Brentford – Reading 1-0

Chiricheș și Andone, în continuare accidentați

Dintre cei care nu au prins lotul României pentru dubla cu Suedia și Spania, Ionuț Radu va juca luni cu Genoa în Serie A, Gicu Grozav, Dragoș Grigore și Cosmin Moți au fost integraliști, Paul Anton nu a prins lotul, Alex Chipciu și Alex Maxim au fost rezerve, în timp ce Vlad Chiricheș și Florin Andone sunt în continuare accidentați.

România va evolua, în deplasare, cu Islanda, în play-off-ul Ligii Naţiunilor, s-a stabilit în urma tragerii la sorţi care a avut loc la Nyon. Dacă vor câştiga acestă întâlnire, tricolorii vor întâlni, tot în deplasare, învingătoarea dintre Bulgaria şi Ungaria, pentru un loc la Euro 2020.

Semifinalele se dispută la 26 martie 2020, iar finalele la 31 martie 2020. Aceste întâlniri stabilesc ultimele patru participante la turneul final al Campionatului European, la care şi Bucureştiul găzduieşte meciuri.

ADVERTISEMENT