Fotbal intern

Problemele pe care Alex Mitriță le-a avut în New York: “E prea mare orașul și nu am ce să fac. După trei luni voiam să plec” ?

07.10.2019 | 18:50
Problemele pe care Alex Mitrita lea avut in New York E prea mare orasul si nu am ce sa fac Dupa trei luni voiam sa plec
ADVERTISEMENT

Alexandru Mitriță a revenit în România pentru a se alătura lotului convocat de Cosmin Contra pentru dubla cu Insulele Feroe și Norvegia. Fotbalistul a declarat că este bucuros că a fost rechemat la echipa națională după o pauză de șapte luni. Mitriță recunoaște că perioada de adaptare la New York a fost dificilă, recunoscând chiar că s-a gândit să plece după primele trei luni.

  • Cota EXCLUSIVĂ Fortuna: 2,45 este cota pentru o victorie a României în meciul cu Norvegia. Vezi aici toate cotele!
ADVERTISEMENT

Alex Mitriță a vrut să plece de la New York

Alexandru Mitriță a ajuns la București în cursul zilei de luni pentru a se alătura lotului selectat de Cosmin Contra pentru dubla din octombrie cu Insulele Feroe și Norvegia. Mijlocașul de la New York City a dezvăluit la revenirea în țară că primele trei luni petrecute în Statele Unite ale Americii au fost dificile și chiar s-a gândit la plecare. Acum, perioada de adaptare a trecut, iar Mitriță a fost unul dintre cei mai buni jucători din Major League Soccer în ultimul timp, reușind 12 goluri și trei pase decisive la New York.

După 2-3 luni la New York voiam să plec. E prea mare orașul și nu am ce să fac. Acum m-am adaptat, e totul ok. Au exagerat puțin când m-au comparat cu Messi. E prea mult o comparație între mine si Messi, nu ne putem compara. Important este că sunt foarte apreciat, am jucat bine, fanii sunt…nu sunt ca în Romania. Dar sunt fanatici, sunt cu echipa. Nu sunt ca în Romania, să îți sară în cap după ce pierzi un meci. Nu este așa cum se spune, că acolo vin jucatorii să se retraga. S-au cumpărat tineri cu 15-20 de milioane. Nu credeam că o să-l întâlnesc vreodată pe Guardiola. A și vorbit cu mine, mă bucur că am avut ocazia asta. E prea departe, însă, să ne gândim la City, eu vreau să-mi fac treaba cât mai bine acolo“, a declarat Mitriță.

ADVERTISEMENT
Alex Mitriță a jucat ultima dată în martie la echipa națională. Sursă Foto: Sportpictures
Alex Mitriță a jucat ultima dată în martie la echipa națională. Sursă Foto: Sportpictures

Mitriță explică posibilul conflict cu selecționerul

Alexandru Mitriță a fost convocat ultima dată la echipa națională în luna martie, când a jucat doar 45 de minute în meciul cu Suedia, iar la a doua partidă a dublei, cu Insulele Feroe, nu a jucat deloc. Fotbalistul recunoaște că după jocul cu Suedia nu s-a antrenat corespunzător, acesta fiind motivul pentru care nu a bifat niciun minut cu Feroe.

N-am nimic cu domnul Contra. Dacă aveam ceva, nu mai eram aici. Iar dacă avea el ceva cu mine, din nou nu mai eram aici. După meciul cu Suedia, cand m-a scos la pauză, n-a fost absolut nimic. A doua zi a fost o…cum să spun…nu m-am antrenat ok. A fost din vina mea. N-am avut motivație. Sunt bucuros că revin la națională, speram să scoatem maximum din aceste două meciuri. Nu sunt foarte obosit, am dormit tot drumul“, a explicat Alex Mitriță.

ADVERTISEMENT
  • 7 jocuri are Alex Mitriță la echipa națională