Fotbal intern

Problemele financiare de la Dinamo au ajuns în presa spaniolă: ”Minciuni continue”

13.11.2020 | 17:08
Problemele financiare de la Dinamo au ajuns in presa spaniola Minciuni continue
ADVERTISEMENT

Problemele financiare ale clubului Dinamo București, patronat de un grup de investitori spanioli conduși de Pablo Cortacero, au ajuns în presa internațională care scrie despre un ”proiect grandios care s-a dovedit a fi un fiasco”.

La fix trei luni de când compania Benel International SA a preluat pachetul majoritar de acțiuni de la Ionuț Negoiță, clubul se află într-o situație dramatică, iar echipa ar putea fi depunctată pentru datoriile neachitate.

ADVERTISEMENT

În plus, jucătorii sunt tot mai nemulțumiți și după ce la meciul cu Viitorul au evoluat cu banderole albastre în semn de protest, acum ei au boicotat antrenamentul de vineri dimineață.

Presa spaniolă scrie despre problemele financiare ale clubului Dinamo

Toate aceste probleme financiare de la Dinamo sunt dezbătute zilnic în România, dar acum ele au depășita limita granițelor și a ajuns până în presa spaniolă, mai ales că noii patroni ai ”cânilor” vin din această țară.

ADVERTISEMENT

Cotidianul As a făcut un material cu toată povestea iberică de la Dinamo sub titlul ”Echipa ‘spaniolă’ de la Dinamo nu este plătită și se gândește să nu mai joace”. Aici, jurnaliștii se referă la contingentul masiv de jucători spanioli din lotul ”câinilor” aduși după preluarea clubului de Cortacero și numirea ca antrenor a lui Cosmin Contra.

”Pe 13 august, Pablo Cortacero, reprezentant în Spania al companiei Benel International, a preluat oficial clubul Dinamo. Noul Consiliu de Administrație a promis din start o investiție de 10 milioane de euro pentru acest prim sezon. Au fost aduși 14 jucători, precum și un nou pstaff. Printre aceste întăriri se numără spaniolii Borja Valle, Isma Lopez, Tomas Mejias, Juan Camara, Rena, Aleix Garcia…”, scrie sursa citată.

ADVERTISEMENT

”Proiectul ambițios anunțat de noul președinte s-a dovedit a fi opusul. Majoritatea jucătorilor (unii au sosit în septembrie), antrenori și angajați ai primei echipe nu au fost plătiți de trei luni și răbdarea lor începe să se epuizeze.

Jucătorii care erau deja în club au fost plătiți o lună și jumătate, astfel că cea mai mică restanță are două luni și ei nu pot deveni liberi de contract. Situația generală a clubului nu este mai bună. Există angajați și antrenori din club care ajung la cinci luni fără a fi plătiți”, au notat spaniolii.

ADVERTISEMENT

”Contra este persoana care încearcă să păstreze calmul printre jucători”

”Această situație complicată și minciunile continue și bizare pe care le oferă conducerea clubul pentru a justifica întârzierile au determinat jucătorii primei echipe să ia în considerare luarea de măsuri. Cea mai drastică decizie ar fi să nu mai joace”, au mai scris jurnaliștii iberici.

”Situația economică proastă a clubului se traduce, de asemenea, într-o situație sportivă dezastruoasă, derivată nu numai din implicite, ci și din condițiile de pregătire precare și din problemele generate de lipsa resurselor financiare necesare pentru administrarea unui club profesionist.

Dinamo București, unul dintre cluburile istorice ale României, a pierdut cinci meciuri la rând. Antrenorul Cosmin Contra este persoana care încearcă să păstreze calmul printre jucători, în ciuda tuturor dificultăților pe care le întâmpină pentru a-i motiva. De fapt, el a fost primul care a comentat despre situația delicată cu care se confruntă echipa”, a mai notat sursa citată.

Între timp, Pablo Cortacero a avut prima ieșire publică după frământările din ultimele zile cu privire la situația financiară de la Dinamo. Ibericul a făcut un nou apel la liniște și promite încă o dată faptul că nu abandonează proiectul.

ADVERTISEMENT