Sporturi

Problemele financiare l-au afectat și pe Darren Cahill, antrenorul Simonei Halep: „Nu ai nicio garanție!”

30.04.2020 | 17:19
Problemele financiare lau afectat si pe Darren Cahill antrenorul Simonei Halep Nu ai nicio garantie
ADVERTISEMENT

Darren Cahill, antrenorul Simonei Halep, a vorbit despre problemele financiare care au apărut în urma pandemiei de coronavirus care a paralizat sportul din întreaga lume.

Darren Cahill are probleme financiare din cauza pandemiei de coronavirus

Darren Cahill, antrenorul Simonei Halep, a vorbit despre problemele financiare pe care le are din cauza pandemiei de coronavirus și explicat că aproape toți antrenorii și jucătorii de tenis trec prin dificultăți.

ADVERTISEMENT

„Nu ai nicio garanție ca antrenor de tenis. În acest moment, 99% dintre antrenori, nu sunt plătiți. La fel ca și jucătorii. Doar dacă ești un jucător de top și ai contracte de publicitate primești bani în acest moment, în rest, nu.

Așa că a fi antrenor în WTA și ATP e extrem de dificil în aceste momente, pentru că nu ești deloc protejat”, a spus Darren Cahill pentru Tennis Majors.

ADVERTISEMENT

Darren Cahill, de acord cu fuziunea dintre ATP și WTA

Darren Cahill, antrenorul Simonei Halep, susţine ideea fuziunii forurilor care conduc circuitul masculin (ATP) şi pe cel feminin (WTA), el consideră că tenisul ar fi astfel mai simplu penru sportivi şi pentru fani.

„Cred, ipotetic, că ar fi o poziţie foarte bună pentru un jucător de tenis, pentru că ştii că fiecare decizie luată este luată în interesul sportului”, a spus Darren Cahill pentru jurnalul național Reuters.

ADVERTISEMENT

Darren Cahill a continuat și a amintit de faptul că băieții sunt mult mai puternici din punctul de vedere al negocierilor drepturilor TV: „În acest moment, ca fan al tenisului, dacă încerci să te uiţi la meciuri, că este Cupa Davis, Fed Cup, WTA, ATP, că sunt turnee mici… sunt atât de multe platforme diferite pe care un fan trebuie să se înscrie.

Este bulversant. Şi în social media va fi mult mai simplu în cazul fuziunii celor două circuite. În loc să concureze unul împotriva altuia pentru staţiu social media, totul va fi unit”.

ADVERTISEMENT

„În acest moment, băieţii sunt mai puternici la masa negocierilor în ceea ce priveşte drepturile TV. Cred că va accepta toată lumea asta (fuziunea)”, a continuat antrenorul australian.

ADVERTISEMENT