News

Procedeul corect al scufundării bebelușului în cristelniță, prezentat de părintele Visarion Alexa. Video

02.02.2021 | 08:00
Procedeul corect al scufundarii bebelusului in cristelnita prezentat de parintele Visarion Alexa Video
Procedeul corect al scufundării bebelușului în cristelniță, prezentat de părintele Visarion Alexa. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

În contextul tragediei de la Suceava, acolo unde un bebeluș a murit după un botez, părintele Visarion Alexa prezintă procedeul corect al scufundării în cristelniță a copilului în timpul acestei procesiuni religioase.

Cunoscutul preot explică faptul că această tehnică a scufundării celor mici în apa din cristelniţă este una strictă, care nu ar trebui să conducă la tragedii.

ADVERTISEMENT

În cazul petrecut recent în Suceava, se pare că bebeluşul ar fi fost scufundat cu totul în cristelniță şi ar fi înghițit o cantitate semnificativă de lichid, la slujba de botez.

Părintele Visarion Alexa prezintă procedeul corect al scufundării bebelușului în cristelniță

Foarte multă lume din România s-a revoltat în mediul virtual după moartea bebeluşului din Suceava care a înghiţit prea multă apă la botez. Mai mulți părinți cer printr-o petiţie, ca Biserica Ortodoxă Română să modifice ritualul creştinării, astfel încât bebeluşii să nu fie puşi în pericol.

ADVERTISEMENT

Pentru a încerca să explice faptul că botezul nu reprezintă un pericol pentru micuți, preotul Visarion Alexa a ieșit public și a detaliat tehnica scufundării copilului în apa din cristelniţă. Acesta spune că procedeul este unul strict, care nu ar trebui să conducă la tragedii.

Încă din ultimii ani ai Facultăţii de Teologie, viitorii preoţi sunt instruiţi în tehnica scufundării de trei ori a bebeluşilor în apa din cristelniţă, totul pentru a evita o tragedie, precum cea a bebeluşului din Suceava.

ADVERTISEMENT

Visarion Alexa, despre scufundarea bebeluşului în cristelniţă: ”Nici trei secunde nu durează”

”În momentul acesta, eu introduc puţin picioruşele copilaşului în apă, cu scopul de a se obişnui cu apa şi încerc să simt respiraţia copilaşului”, explică părintele.

Preoții care execută procedeul botezului trebuie să aibă grijă să nu intre apa în gura şi nasul bebeluşului. ”Voi acoperi gura şi nasul, fără să presez, doar în aşa fel încât să opresc intrarea apei în gură şi în nas şi se produce botezul. Se botează robul lui Dumnezeu, în numele Tatălui, al Fiului şi al Sfântului Duh, Amin. Copilul iese. Nici trei secunde nu durează”, adaugă Visarion Alexe, potrivit Antena3.

ADVERTISEMENT

Părintele Alexa mai precizează că, în cazul bebeluşilor născuţi prematur, precum cel de o lună şi jumătate care a pierit după ce a fost creştinat, procedura botezului poate fi diferită.

”În momentul în care am ajuns deasupra apei, sprijinim copilul şi putem face lucrul acesta. În numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh, Amin. Acesta este botezul. Sau, dacă situaţia este şi mai gravă, nu poate fi copilul scos din scutece, din faşă, se poate pur şi simplu, doar prin atingerea capului, în numele Sfintei Treimi, cu apă. Atât”, mai explică preotul.

Un bebeluș în vârstă de o lună și jumătate din Suceava a murit în urma slujbei de botez, după ce a fost scufundat de trei ori în apă.

ADVERTISEMENT
Tags: