Sport

Procedură inovativă pentru recuperarea lui Michael Schumacher. „Celule stem care să regenereze sistemul nervos”

10.06.2020 | 18:36
Procedura inovativa pentru recuperarea lui Michael Schumacher Celule stem care sa regenereze sistemul nervos
ADVERTISEMENT

Fostul mare campion mondial la Formula 1, germanul Michael Schumacher, nu și-a revenit încă, în pofida tuturor eforturilor celor mai buni medici din lume, de pe urma accidentului de schi suferit în 2013, pe o pârtie de schi din Franța.

Medicul care se ocupă de Michael Schumacher va încerca o nouă procedură

Medicul care se ocupă de ani buni de Michael Schumacher a dezvăluit procedura la care urmează a fi supus fostul recordman al Marelui Circ, singurul momentan care are șapte titluri mondiale, însă britanicul Lewis Hamilton are mari șanse să câștige și sezonul 2020 și astfel să îl egaleze.

ADVERTISEMENT

Reputatul cardiolog francez Philippe este pregătit acum să efectueze un nou tratament bazat pe celule stem, scrie Contro Copertina. “Obiectivul este acela al regenerării sistemului central nervos al lui Michael”.

Neurochirurgii sunt destul de sceptici

Nicola Acciari, un neurochirurg din Bologna, care a urmărit situația lui Schumacher, a vorbit despre tratamentul la care va fi supus din nou legenda din Formula 1, însă este destul de sceptic.

ADVERTISEMENT

“În ultimii 20 de ani, știința a progresat enorm în ceea ce privește tratamentul cu celule stem, dar asta nu schimbă cu nimic faptul că știm foarte puține lucruri despre creierul omului. Nu avem cum să știm ce rezultate va aduce acest tratament”.

Au fost multe echipe medicale de renume care au încercat să îl ajute pe german

Deși familia pilotului, coordonată de soția Corinna Schumacher, a căutat să mențină un secret total în privința stării de sănătate a lui Michael, un lucru este cert și nu a putut fi ascuns. Faptul că germanul a suferit leziuni cerebrale grave.

ADVERTISEMENT

Din acest motiv, eforturile echipelor de medici de la cele mai renumite clinici din lume nu au avut succes și starea pilotului nu s-a îmbunătățit decât într-o foarte mică măsură.

Schumacher e la locuința sa din Elveția

Drept urmare, foarte puțină lume, inclusiv din fosta echipă a lui Schumacher, a primit acceptul familiei de a-l vizita, cu obligația de a nu face nicio fotografie și a nu oferi nicio informație presei.

ADVERTISEMENT

Schumacher a suferit două operații la spitalul din Grenoble, după accident,  după care a fost transferat pe 16 iunie 2014 la un spital din Lausanne. Pe 9 septembrie 2014, a fost externat și până în prezent este tratat în propria locuință din Gland, Elveția.

ADVERTISEMENT