News

Exclusiv. Diana Șoșoacă și mama ei au ajuns în instanță cu Comisia națională pentru compensarea imobilelor. Ce au decis magistrații

Senatoarea Diana Șoșoacă și mama ei, medicul Alice Florescu, au acționat în judecată Comisia Națională pentru compensarea imobilelor, într-un proces în care miza este reprezentată de un teren de mii de metri pătrați.
07.01.2022 | 15:11
Exclusiv Diana Sosoaca si mama ei au ajuns in instanta cu Comisia nationala pentru compensarea imobilelor Ce au decis magistratii
Diana Șoșoacă și mama ei, medicul Alice Florescu, sunt implicate într-un proces cu miză imobiliară
ADVERTISEMENT

Aflată mereu în prim-planul vieții publice, senatoarea Diana Șoșoacă (46 de ani) este fata lui Alice Florescu, renumit medic primar de obstetrică-ginecologie, angajată de trei decenii în cadrul Spitalului Clinic Colentina.

Căsătorită în prezent cu un cetățean francez, Alice Florescu este mama a doi copii, Diana, pe care a avut-o cu primul ei soț, și Alexandru, rezultat din cea de-a doua căsnicie. În septembrie 2021, Alexandru s-a însurat în mare secret, așa cum FANATIK a informat atunci în exclusivitate.

ADVERTISEMENT

Mama Dianei Șoșoacă despre primii doi soți: ”Ei doar m-au ”plictisit” cu reacţiile lor confuze!”

Aflată și ea la a treia căsnicie, ca și Diana Șoșoacă, Alice Florescu a dezvăluit la un moment dat motivele pentru care a preferat să pună capăt relațiilor sentimentale cu foștii parteneri de viață.

”Draga mea, ei nu m-au dezamăgit. Ei doar m-au ”plictisit” cu reacţiile lor confuze din sfera resentimentului uman numit ”gelozie”. Nici n-aş fi ales să concep două noi vieţi (cei doi copii ai noştri), cu oricine.

ADVERTISEMENT

Sunt bărbaţi frumoşi, inteligenţi, educaţi, dar… care lângă mine, şi-au pierdut ”uzul raţiunii”. Nimic mai mult! Gândeşte-te că profesia mea, obstetrică- ginecologie, m-a chemat la datorie şi responsabilitate zi şi noapte”, i-a mărturisit Alice Florescu jurnalistei Marina Almășan.

Diana Șoșoacă a vorbit în termeni laudativi despre mama ei, amintindu-și când își însoțea părintele la spital sau când aceasta o introducea în cercul ei de prieteni, compus din actori și poeți cunoscuți.

ADVERTISEMENT

Diana Șoșoacă: ”Cu mama m-am plimbat prin toată țara, cunoșteam numai lume de înaltă clasă spirituală”

”Cu mama m-am plimbat prin toată țara, citeam, mergeam la operă, concerte, cunoșteam numai lume de înaltă clasă spirituală: aveam serate cu actori celebri, marele poet Marin Sorescu care mă ținea pe genunchi să îi recit poeziile mele (da, scriu, mai bine zis scriam…. acum nu mai am timp de poezie), marele sculptor- Marcel Guguianu, critici de artă, critici de film, scriitori etc.

Mergeam cu ea de multe ori la serviciu când făcea naveta și îmi povestea mereu câte ceva. Mi se părea Ioana D’Arc și o copiam ori de câte ori era nevoie. Într-un cuvânt, o relație foarte înaltă spiritual și care m-a învățat ce înseamnă să fii femeie cu adevărat. Și pentru asta, cel puțin, îi voi fi mereu recunoscătoare”, a declarat Diana Șoșoacă despre mama ei.

ADVERTISEMENT

Mereu pe drumuri între Franța și România, Alice Florescu și-a făcut însă timp și pentru a deschide un proces împotriva statului, în care cunoscutul medic, dar și fata ei, Diana, de profesie avocat, au rolul ”reclamanților”. În rolul ”pârâtului” se găsește Comisia Națională pentru compensarea imobilelor, așa cum informează în exclusivitate FANATIK.

Obiectul procesului care se derulează la Tribunalul Ilfov este ”obligaţie de a face Legea nr.165/2013, dosar repartizat ciclic la completul f29 conform hotărârii Colegiului de Conducere al Tribunalului Ilfov nr. 13/22.09.2021”, iar stadiul procesual este ”fond”.

Miza procesului este un teren de 7.700 metri pătrați, amplasat în Otopeni

În cauză, pe lângă Diana Șoșoacă și mama ei, mai apar ca ”reclamanți” și al doilea soț al lui Alice Florescu, dar și o altă persoană. La cel mai important termen, din toamna anului trecut, reclamanții au obținut expertiza care urmează să stabilească valoarea unui teren de 7.700 de metri pătrați, amplasat în Otopeni, localitatea natală a rudelor materne ale Dianei Șoșoacă.

”Încuviinţează pentru ambele părţi proba cu înscrisurile depuse la dosar. Încuviinţează pentru reclamantă proba cu expertiza tehnică în specializarea evaluarea proprietăţilor imobiliare, cu următoarele obiective: – să se stabilească valoarea imobilului teren în suprafaţă de 7.700 m.p. situat în Otopeni, conform grilelor notariale aferente anului 2020.

Se vor întocmi variante de evaluare, atât pentru ipoteza destinaţiei terenului ca fiind aceea de curţi construcţii la momentul preluării, cât şi în ipotezele prevăzute la art. 15 ind. 1 şi art. 21 alin. (6 ind.1) din legea 165/2013. Respinge solicitarea pârâtei de emitere a unor adrese către C.J Ilfov, S.C. Rom Vial S.A. şi Arhivele Naţionale, ca nefiind utilă cauzei.”, așa a sunat hotărârea instanței, potrivit FANATIK. Următorul termen în proces a fost fixat pentru 29 martie 2022.

ADVERTISEMENT
„Ce a fost ăsta?!” Reacțiile soților Șucu în timpul meciului. Momentul a fost...
„Ce a fost ăsta?!” Reacțiile soților Șucu în timpul meciului. Momentul a fost filmat.„Mamă, dar...”
”Generația de Aur”, în formă maximă la avanpremiera filmului ”Hai, România!” Invitați surpriză...
”Generația de Aur”, în formă maximă la avanpremiera filmului ”Hai, România!” Invitați surpriză la eveniment
China mobilizează forțe militare la granița cu Rusia. La ce trebuie să ne...
China mobilizează forțe militare la granița cu Rusia. La ce trebuie să ne așteptăm
Gestul unui american care trăiește în Marea Britanie, atunci când a aflat că...
Gestul unui american care trăiește în Marea Britanie, atunci când a aflat că vorbește cu români. Toată lumea a rămas fără reacție
Cele mai bune trei plaje din lume sunt toate în Europa
Cele mai bune trei plaje din lume sunt toate în Europa
Cum arată Modelul A, mașina zburătoare
Cum arată Modelul A, mașina zburătoare "scoasă din romanele SF" a companiei Alef Aeronautics
Procesul crimei din Grădina Botanică din Craiova. Ucigașul lui Melis este față-n față...
Procesul crimei din Grădina Botanică din Craiova. Ucigașul lui Melis este față-n față cu băiatul care a supraviețuit atacului
„Nu am suportat să văd oameni fericiţi”. Declarația șocantă făcută de elevul care...
„Nu am suportat să văd oameni fericiţi”. Declarația șocantă făcută de elevul care a omorât-o pe Melis, în Grădina Botanică
Anamaria Prodan, pregatita sa faca pasul cel mare: "In curand...."
Anamaria Prodan, pregatita sa faca pasul cel mare: "In curand...."
Noutățile Netflix martie 2024. Ce filme și seriale noi apar
Noutățile Netflix martie 2024. Ce filme și seriale noi apar
Fostul soț al Ancăi Țurcașiu trăiește a doua tinerețe! Cum s-a pozat cu...
Fostul soț al Ancăi Țurcașiu trăiește a doua tinerețe! Cum s-a pozat cu iubita. Un detaliu a atras atenția tuturor
Lia Bugnar, dezvăluirea momentului despre un actor din Clanul: Sunt leşinată după el!
Lia Bugnar, dezvăluirea momentului despre un actor din Clanul: Sunt leşinată după el!
Imagini de groază din închisoarea Poarta Albă, din celula unde 12 britanici sunt...
Imagini de groază din închisoarea Poarta Albă, din celula unde 12 britanici sunt închiși, după ce au fost arestați la un festival din Mamaia
S-a îndrăgostit de el când avea 7 ani și s-au căsătorit 30 de...
S-a îndrăgostit de el când avea 7 ani și s-au căsătorit 30 de ani mai târziu. Actorul român și povestea sa incredibilă de iubire