Mititelu: "Am pierdut 6 ani din viaţă, dar Universitatea va reveni în fotbal!"

UPDATE. Audierile au luat final. S-au decis două termene procedurale, pe 22 martie şi pe 5 aprilie. 

Pe cinci aprilie, Adrian Mititelu, Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir vor fi audiaţi, apoi va urma ultimul termen al procesului, a cărei dată nu a fost încă stabilită.

UPDATE / Audierea lui Adrian Stângaciu a luat final. Adrian Mititelu a vorbit la FANATIK.RO.

"După acest termen Cristi Borcea se va alege din partea mea cu o plângere penală pentru mărturie mincinoasă. Se pare că s-a obişnuit cu puşcăria şi îi place să stea pe acolo. Şi judecătorii ştiu că azi el a minţit. Eu cred că lui Cristi nu i-au spus că există înregistrările audio la dosar. Nu poţi să vii să minţi în faţa instanţei, că pe 8 iulie Mitică Dragomir a cerut să nu fie excluşi, când pe înregistrări se aude clar ce a cerut Dragomir. Borcea a avut interes să fiu exclus cât mai repede deoarece la el jucau deja Găman şi Bărboianu, iar el avea interes să rămână aceştia în continuare la Dinamo. Oricum sunt foarte aproape de finalul procesului. Cu aceşti inculpaţi am pierdut 6 ani din viaţă, dar vă asigur că Universitatea Craiova o să revină in fotbal", a spus Mititelu.

Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de astăzi

UPDATE / Adrian Stângaciu este audiat în acest moment.

"Nu am participat la şedinţa din 8 iulie şi nu anunţasem pe nimeni de problemele Craiovei.  Dar am fost chemat în şedinţă şi am fost întrebat dacă e adevărat că Universitatea Craiova a acţionat în instanţele civile. Eu trebuia să pregătesc vreo trei dosare pentru TAS. Mircea Sandu m-a întrebat, iar apoi m-a pus să anunţ Craiova să îşi retragă plângerea", a spus Stângaciu.

Prin excludere, înţeleg pierderea calităţii de membru al FRF. 'Excludere' şi 'dezafiliere' e acelaşi lucru. În opinia mea, este o sancţiune civilă, statutară, determinată de încălcarea gravă a statutului FRF. Nu mai ţin minte dacă am folosit cuvântul 'excludere' sau 'dezafiliere' în cadrul şedinţei din 8 iulie.

Le-am spus membrilor Comitetului Executiv că FC Universitatea Craiova nu au dreptul să se adreseze instanţelor civile pentru a contesta FRF, având dreptul să meargă la TAS. Nu mai ţin minte ce formulare am folosit în cadrul şedinţei dar aceasta a fost esenţa cuvintelor mele. Deorece la acel moment mi s-au părut mai importante litigiile de la TAS, de la licenţierea cluburilor de fotbal nu am anunţat pe nimeni despre litigiile în instanţele civile acţionate de FC Universitatea Craiova, timpul meu fiind ocupat cu acele lucruri.

În urma şedinţei Comitetului Executiv, Mircea Sandu mi-a cerut să emit o adresă către FC U Craiova şi să stabilesc un termen foarte scurt pentru ca acest club să îşi retragă plângerea. Eu am solicitat un termen mai lung, de câteva zile pentru a da posibilitatea clubului să îşi regleze conduita.

A rămas termenul stabilit propus de mine. Au fost de acord cu toţii din Comitetul Executiv, inclusiv Sandu şi Dragomir. După această discutie am părăsit sala. Din câte ţin minte, în cadrul şedinţei nu a fost adusă în discuţie situaţia de la FC Bihor sau Pandurii. În ceea ce priveşte situaţia FC Bihor, clubul introdusese o acţiune în civil, însă atunci când i-am trimis o adresă în care era informată să îşi retragă acţiunea, acest club s-a conformat şi să trimită la TAS. În ceea ce priveşte Pandurii, cunosc că a avut în 2009 a avut un litigiu cu Dinamo în privinţa lui Ilie Iordache", a mai spus fostul oficial FRF.

"Am trimis în aceeaşi zi o adresă către FC U Craiova, prin care solicitam să îşi retragă acţiunile în faţa instanţelor civile. Adresa a fost scrisă şi semnată de către mine personal. Era identică cu cea trimisă către FC Bihor. A fost primit răspunsul cât eu eram la TAS. Răspunsul pe care l-au trimis a fost că ei au iniţiat nişte litigii de muncă şi că este permis în statutul FRF. Kassai a trimis şi el o adresă prin care i se solicita clubului să îşi retragă acţiunile în instanţele civile. Când m-am întors de la TAS m-am uitat peste conţinutul primei adrese, trimise de mine şi în răspuns se menţiona că e vorba de un litigiu de muncă permis în faţa instanţelor civile în statutul FRF între Piţurcă şi club. Litigiul dintre Piţurcă şi FC U Craiova trebuia să se judece exclusiv la comisiile FRF şi apoi la TAS. Inclusiv în contractul celor două parti se specifica asta", a spus Adrian Stângaciu.

"Apreciez că echipa în cauză a făcut o confuzie în ceea ce priveşte situaţia în care se afla. Abaterea este chemarea în judecată a FRF şi a organismelor sale jurisdicţionale. Odată aleasă calea de atac a jurisdicţiei sportive în solutionarea unui litigiu, aceasta trebuie urmată până la capăt şi nu părăsită la jumătate, atunci când o parte este nemulţumită de decizie", a mai precizat Stângaciu.

UPDATE / Mititelu a amenintat la sfârşitul declaraţiei lui Borcea că o să facă plângere la DNA. Borcea i-a răspuns la întrebări aproape mereu cu "nu îmi mai aduc aminte". Chestionat pe seama lui Bărboianu şi Găman, Borcea a spus ca nu îşi aminteşte cînd ăştia au fost transferaţi la Dinamo şi nu îşi aduce aminte dacă în Comitet s-a vorbit şi de ei doi.

UPDATE / Cristi Borcea a fost adus la Curtea de Apel. La precedemtele termene a absentat. "Te-am auzit pe înregistrări, banditule! Îmi pare rău de tine. Stai liniştit, că şi Mitică şi Sandu vor fi şi ei într-o lună acolo la Jilava lângă tine", i-a spus Adrian Mititelu lui Cristi Borcea,

"În şedinţa de pe opt iulie 2011 am început cu cazul Dinamo-Pandurii. Am anunţat comitetul de problemele pe care le am cu Condescu. Şi ei se adresaseră în instanţele civile. Aveam cu ei cazul Ilie Iordache. Dar am stins litigiul cu Marin Condescu după ce ne-a achitat până a doua zi dimineaţa 450 de mii de euro. Dacă nu achita, atunci Chiricheş venea la Dinamo. Ulterior am dezbătut si problema Universităţii Craiova. Am votat să i se dea un termen oltenilor să îşi retragă plângerea. Eu apoi am plecat în SUA", a spus Borcea.

Adrian Mititelu a intrat pe ultima sută de metri în procesul dezafilierii clubului FC Universitatea Craiova din fotbalul românesc.

Omul care a condus destinele lui FC U aproximativ 10 ani speră că judecătorii de la Curtea de Apel vor da o decizie finală cel tîrziu până la sfârşitul lunii aprilie. Însă, între timp, pe opt martie, de la ora 10:30 se va derula un termen, iar juristul FRF, Adrian Stângaciu şi fostul acţionar al clubului Dinamo, Cristi Borcea sunt aşteptaţi să se prezinte în faţa magistraţilor pentru audierea acestora în calitate de martori.

La prima instanţă, la Tribunalul Bucureşti, inculpaţii Dumitru Dragomir şi Mircea Sandu au primit o condamnare de trei ani de închisoare cu suspendare. Cei doi trebuie să plătească în solidar cu FRF şi LPF şi despăgubiri de peste 220 de milioane de euro.

viewscnt
OraPostulSportEveniment
18:30Telekom Sport 2
Campionatul Mondial de Handbal. România - Cehia
1 EUR4.6315 lei-0,0012
1 USD3.9449 lei+0,0122
1 XAU158.0497 lei-0,6933